”Kiva rokkibändi, vaikkei yhtä hyvä kuin Beatles” – Paul McCartney naljailee Rolling Stonesille

Macca kertoo myös, kuka Beatleseistä oli kaikkein tiukin liian tuttavalliseksi heittäytyneitä faneja kohtaan
11.8.2016 14:42

Paul McCartney muisteli vanhoja ja kertoi muun muassa suhteestaan Rollareihin ja Beatlesin faneihin Rolling Stone -lehden mittavassa haastattelussa.

Paul McCartney esiintyy Rolling Stonesien kanssa lokakuussa Desert Trip -festivaaleilla, jonka kauttaukseen kuuluu myös muun muassa Neil Young, The Who ja Bob Dylan. McCartney nauraa tapahtuman olevan ”fossiilirock”, mutta on innoissaan nähdessään vanhoja tuttuja vuosien varrelta.

– Kun katson Rolling Stonesia lavalla nyt, näen sen saman pikku bändin, jonka olen aina tuntenut. Mick, Keith ja Charlie ovat aina olleet mukana ja Ronnie on ansainnut paikkansa. Rolling Stones on kiva pikku rokkibändi, vaikkei yhtä hyvä kuin Beatles, McCartney virnistää.

McCartney ja John Lennon näkivät yhtyeessä potentiaalia jo varhain ja tarjosivat heille I Wanna Be Your Man -kappaleen levytettäväksi 1963.

– Oli hyvä olla tietoinen, mitä skenessä on meneillään. Tiesimme, ketkä olivat potentiaalisia kilpailijoita ja kenestä ei tarvinnut murehtia. Olimme kuulleet Stonesista ja menimme katsomaan heidän keikkaansa Lontoon Station-hotellissa. Muistan Mickin seisoneen lavalla harmaassa takissa, tehden hänen taputus-juttuaan.

– Sitten Decca Recordsin kaveri kyseli meiltä, tiedämmekö ketään, joka ansaitsisi diilin. Olimme ystäviä ja ajattelin, että I Wanna Be Your Man voisi toimia, joten annoimme kappaleen heille. Ja tekivät hyvää työtä sen suhteen. Ja tokihan tykkään myös vähän brassailla ja sanoa, että me annoimme heille heidän ensimmäisen hittinsä. Ja niin me teimmekin.

Samaa ystävällisyyttä ja avuliaisuutta ei aina heru kuitenkaan kaikkia kohtaan. Yksi tällainen ryhmä on yli-innokkaat Beatles-fanit, jotka McCartneyn mukaan saattoivat olla joskus liian omistushaluisia ja läheisiä.

– Emme sietäneet sitä yhtään. Jotkut saattoivat haluta jotain, johon vastasit tyyliin: ”Anteeksi, mutta syön tässä juuri päivällistä, voitko poistua?”, mihin reaktio oli yleensä, että ”me ostamme levyjänne, joten meillä on oikeus”. Vastauksemme siihen oli, että ”lakatkaa sitten ostamasta niitä”.

– Ringo oli meistä kaikkein tiukin. Porukkaa saattoi tulla hänen talolleen ja hän löi oven kiinni, että ”painukaa vittuun”. Hän ei sietänyt tuollaista touhua yhtään. Johonkin on vedettävä raja, muuten tulet hulluksi.

Ron Howardin ohjaama Eight Days A Week, The Beatlesin uran alkuvaiheisiin, tarkemmin vuosiin 19621966 keskittyvä dokumentti ilmestyy syyskuussa.

Lisää luettavaa