Kohun ainekset kasassa: Coachella-festivaalin johtaja tukee ilmastoskeptisiä ja seksuaalivähemmistöjä karsastavia liikkeitä

Coachella Valley Music and Arts -jättifestivaalia järjestävän Goldenvoice-yhtiön omistavan Anschutz Entertainment Groupin miljonäärijohtaja Philip Anschutz on lahjoittanut rahaa ilmastonmuutosskeptisille ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vasistaville liikkeille. Asiasta uutisoivat muun muassa Washington Post, Afropunk, Uproxx ja Consequence of Sound.

Anschutz on antanut rahalahjoituksia muun muassa Alliance Defending Freedom-, National Christian Foundation- ja Family Research Council -järjestöille, joiden nimillä on häijy sointi seksuaalivähemmistöjen keskuudessa. Järjestöt kuuluvat Freedom for All Americans -kampanjan listaamalle ”tasa-arvon viholliset” -listalle ja lobbaavat aktiivisesti seksuaalivähemmistön oikeuksia vastaan.

Greenpeace puolestaan kertoo tarkemmin Anschutzin siteistä liikkeisiin, jotka pyrkivät torpedoimaan päästösääntelyä, yritysten ympäristövastuuta ja puhtaan energian kehittämistä.

Tilanne on sikäli irvokas, että Coachella jos mikä on liberaalien nuorten suosikkitapahtuma ja imagoltaan erittäin vähemmistömyönteinen sekä ilmastovastuullinen. Ensi kesän Coachellan pääesiintyjät julkistetiin juuri, ja kun sitä listaa katsoo, näkee aika monta nimeä, jotka ajavat näkyvästi juuri päinvastaisia arvoja kuin Anschutz kumppaneineen.

Huhtikuussa juhlittavan Coachellan pääesiintyjiä ovat muun muassa Beyonce, Radiohead, Kendrick Lamar, Lorde, The xx, Bon Iver, Future, New Order, Justice ja Schoolboy Q. Saa nähdä, tuleeko tuohon listaan nyt käynnistyneen uutisoinnin myötä muutoksia.