Kongressitalon mellakan jälkipyykki: Iced Earth hajoaa palasiksi samalla kun Jon Schafferin ongelmat syvenevät

16.2.2021 10:23

6. tammikuuta nähdyn Yhdysvaltain kongressitalon valtauksen jälkipyykki on pääsemässä vasta kunnolla vauhtiin, mutta musiikkipuolella jälkeä alkaa jo syntyä. Pitkän linjan metalliyhtye Iced Earth ei ainakaan jatka tutunmallisena enää tämän murhenäyelmän jälkeen, kun jäsenet toisensa ottavat etäisyyttä mellakassa ryvettyneeseen bändijohtaja Jon Schafferiin.

Metal Hammer uutisoi laulaja Stu Blockin ja basisti Luke Appletonin jättäneen yhtyeen. Appleton kirjoittaa Facebookissa eronneensa kokoonpanosta ”viimeaikaisten tapahtumien vuoksi”. Block puolestaan perustelee päätöstään toteamalla, että ”on aikoja ja tapahtumia, jotka pakottavat ihmisen arvioimaan uusiksi elämää ja sen kehityskaarta”. Ei liene kovin epäselvää, mihin tapahtumaan mies viittaa.

Myös kitaristi Jake Dreyer jättää kokoonpanon, koska haluaa virallisen tiedoksiannon mukaan keskittyä entistä vahvemmin Witherfall-yhtyeeseensä. Rumpali Brent Smedley jatkaa vielä ainakin toistaiseksi Schafferin rinnalla.

Iced Earthin jäsenistö on vaihtunut moneen kertaan sen jälkeen, kun bändi perustettiin 1980-luvulla. Voi siis olla, että Schaffer johtaa yhtyettä vastaisuudessakin – mikäli nyt pysyy pois vankilasta.

Blabbermouth uutisoi Trumpin virkarikosoikeudenkäynnin yhteydessä julkistetusta videomateriaalista, jossa näkyy erehdyttävästi Schafferia muistuttava hahmo ahdistelemassa kongressitaloa puolustaneita poliiseja. Eipä olisi suuri ihme, jos mies viettäisi vielä pitkän aikaa tiilenpäitä lukemassa.

Lisää luettavaa