Korpiklaani hyisen virran varrella – Uusi single palaa 80-luvun meininkeihin folk-twistillä

Sanaton maa jatkaa edellisillä videosingleillä nähdyn hahmon tarinaa.

Uuden Jylhä-albuminsa 5.2.2021 julkaiseva kotimainen folk metal -pioneeri Korpiklaani on julkaissut uuden singlen sekä kappaleeseen tehdyn videon. Sanaton maa kertoo jälleen synkkää tarua Matti-nimisestä miehestä, joka päätti peltotöiden jälkeen vilvoitella paikassa, jossa oli aikoja sitten hukkunut eräs saman kylän miehistä. Vastarannalla olleiden miesten varoituksista huolimatta Matti pesi kasvonsa joessa, sai sydänkohtauksen ja hukkui hyiseen virtaan.

Musiikkivideo on kuvattu Huovilan puistossa Kärkölässä sekä Liedon vanhalinnan pajalla. Päätähtenä on orkesterin aiemmistakin videoista tuttu Yrjänä Ermala.

Sanaton maa on kolmas Korpiklaani-video saman hahmon kanssa, ja tällä kerralla halusin kertoa jotain hänen ammatistaan seppänä, jonka tietotaidon hän siirtää nuorelle oppipojalleen. Matkallaan pajalle poika näkee jotain veden alla, ja vanha mies kertoo hänelle samassa paikassa tapahtuneen tarinan varoituksena, mutta kuunteleeko oppipoika todella”, ohjaaja Markku Kirves kommentoi.

Itse kappaleessa on puolestaan haitaristi Sami Perttulan mukaan haettu paluuta 80-luvun meininkeihin folk-twistillä.

”Halusin kirjoittaa klassiselta kuulostavan mid-tempoisen tukkahevibiisin, jossa on iskevä kertosäe ja joka sisältä kaikki ne elementit, joita haluan kuulla hyvässä kappaleessa. Tätä biisiä kuunnellessa voin matkustaa ajassa taaksepäin vanhan, ulkoisesti aivan liikaa tuunatun ja harvoin kuitenkaan oikeasti toimineen Honda Accordin takapenkille. Toisaalta ei sillä toimivuudella ollut niin väliäkään, kun auton äänentoistoon oli satsattu enemmän kuin mitä koko auto maksoi”, Perttula lohkaisee.