Kosketinsoittaja paljastaa David Bowien tienneen tarkan kuolinpäivänsä jo 70-luvun lopulta saakka – ”Hän suunnitteli tulevaisuutensa sen mukaan”

David Bowien kanssa vuosien 1973 ja 2003 välillä musisoinut kosketinsoittaja Mike Garson julkaisee päivitetyn uusintapainoksen vuoden 2015 Bowie’s Piano Man: The Life of Mike Garson -elämäkerrastaan, jolla mies kertoo ennenkuulemattomia tarinoita pitkän uransa varrelta. Yksi näistä käsittelee Bowien ja tuntemattomaksi jääneen meedion tapaamista 1970-luvun lopulla, jolloin muusikkolegenda sai kuulla tulevan kuolinpäivänsä.

”[Meedio] kertoi hänen kuolevan juuri sinä päivänä kun hän sitten lopulta kuolikin”, Garson paljastaa Billboardille. ”On paljon meedioita jotka ovat aivan sekaisin ja silkkoja huijareita, mutta tämä oli aito ja oikea. David tiesi sen, eikä epäillyt sekuntiakaan. Hän kertoi minulle kuulemastaan vakuuttuneena, hyväksyi asian ja suunnitteli tulevaisuutensa sen mukaan. Hänellä oli 30-40 vuotta aikaa kaavailla elämänsä kulku.”

Garson oli kirjansa päivityksen tiimoilta viimeistä kertaa yhteydessä Bowieen syksyllä 2015 käydessään läpi Bowien albumeilta löytyviä kappaleita joilla oli mukana. ”Se oli todella perusteellista, joten kirjoitin Davidille ja kerroin, etten voi oikein uskoa tätä. Hän soitti minulle samantien takaisin ja sanoi: ’Mike, teimme yhdessä todella vaikuttavaa työtä.’ Se tapa jolla hän sanoi sen sai minut kommentoimaan vaimolleni, että ’En enää koskaan näe häntä tai soita hänen kanssaan.’ Se oli todella kummallinen tunne. En tiennyt hänen sairastavan syöpää. Se oli vähän kuin: ’Kiitos uurastuksestanne ja hyvästi’.