Latebirds USA:han, Silver Apples Suomeen

30.8.2011 12:11

Helsinkiläisyhtye The Latebirdsin Last Of The Good Ol' Days -albumi ilmestyy Pohjois-Amerikassa 30. elokuuta ja samalla yhtye aloittaa Philadelphiasta kahden viikon mittaisen julkaisurundinsa. Kierros päättyy San Franciscon maineikkaan Great American Music Hallin lavalle 10. syyskuuta.

Helsinkiläisyhtye The Latebirdsin Last Of The Good Ol’ Days -albumi ilmestyy Pohjois-Amerikassa 30. elokuuta ja samalla yhtye aloittaa Philadelphiasta kahden viikon mittaisen julkaisurundinsa. Kierros päättyy San Franciscon maineikkaan Great American Music Hallin lavalle 10. syyskuuta.

Hollywoodissa keikkapaikkana toimii Amoeba Music -levykauppa, tai pikemminkin levyhalli. Kaikki paikalla käyneet tietävät, että kyseessä on musiikin ystävän todellinen ja lopullinen aarreaitta.

The Latebirdsin albumin voi kuunnella AOL Musicin Listening party -sivulla. Onhan siellä kuunneltavana myös muun muassa Journeyta, Tommy Stinsonia, Counting Crowsia, Jill Scottia ja Chthonicia.

The Latebirdsin USA:n-kiertue etenee seuraavasti:

30.08. Philadelphia, World Cafe Live
01.09. Boston, Johnny D’s
02.09. New York, Knitting Factory
03.09. Washington, IOTA
05.09. Chicago, Martyr’s
07.09. Los Angeles, Bootleg Theatre
09.09. Hollywood, Amoeba Music
10.09. San Francisco, Great American Music Hall

Newyorkilainen Silver Apples saapuu puolestaan Suomeen. Elektronisen musiikin edelläkävijä soittaa Helsingin Kuudennella Linjalla perjantaina 11. marraskuuta.

Kosketinsoittaja/solisti Simeon Coxe III ja rumpali Danny Taylor perustivat Silver Applesin alunperin vuonna 1967. Kaksikon minimalistisella ja psykedeelisella konemusiikilla on ollut vahva vaikutus vaikkapa krautrockin ja kokeellisen elektronisen musiikin syntyyn.

Yhtye hajosi ensimmäisen kerran jo vuonna 1969, mutta se on palannut "kehiin" muutamia kertoja. Vuonna 2007 Simeon päätti jatkaa Silver Applesin uraa yksin, sillä Taylor menehtyi sydänkohtaukseen vuonna 2005.

Lisää luettavaa