Laulu edesmenneen lapsuudenystävän kohtaamisesta unessa – Planeetta 9 yhdistää Baddingin hengen ja Black Sabbathin raskauden

https://www.youtube.com/watch?v=O5ep6iydmkI

Musiikkivideo visualisoi surun ja menetyksen henkiolennoksi.

Helsinkiläis-hämeenlinnalainen Planeetta 9 on julkaissut uuden Ainoa ystävä -singlen sekä kappaleeseen tehdyn musiikkivideon. Laulaja ja videon ohjaaja Jukka Salo kertoo kappaleen syntyneen, kun edesmennyt lapsuudenystävänsä kävi tervehtimässä häntä unessa.

”Kappaleen sanat kuvastavat sitä, kuinka yrityksestä huolimatta jotkut ihmiset ovat vain avun ulottumattomissa. Videolla yhdistyvät omat tuntemukseni surusta ja menetyksestä visualisoituna henkiolennoksi. Olennoksi, mikä seuraa joka paikkaan eikä suostu päästämään otteestaan”, Salo kertoo.

Kitaristi Sami Suominen lisää yhtyeen harvoin sävellystyötä tehdessään miettivän tempoja tai tarkoitusperiä sen tarkemmin, mutta tällä kertaa se tavoistaan poiketen totesi tarvitsevansa keikkasettiinsä jonkun uptempo-biisin. Kappaleesta tulikin lopulta Suomisen mukaan selkeä keikkojen avausbiisi.

”Iron Maiden -kitaraharmoniat ja alistajakomppi, mikä voi mukamas mennä pieleen? C-osassa minulla ainakin menee kylmät väreet selkäpiissä, Baddingin henki taisi siirtyä hetkellisesti Jukan ruumiiseen studiossa”, Suominen toteaa.