Laulu siskosten välisestä riidasta ja sopimisen vaikeudesta – ensinäytössä Merituulin Siivet-video

12.10.2023 12:24

Meri ja Tuuli Wallenius ovat yhdessä Merituuli. Siskokset kirjoittavat yhdessä yhtyeensä biisit sekä lisäksi laulavat ja soittavat suurimman osan kappaleiden soittimista. Nykyisin kaksikko myös äänittää ja tuottaa biisinsä itse. Imatralaislähtöiset siskokset aloittivat musiikin tekemisen jo alle kouluikäisinä, ja Merituuli-yhtyeellään he ovat on julkaisseet kolme albumia, yhden ep:n ja kolme musiikkivideota.

Nyt kaksikko esittelee yleisölle Siivet-biisin, joka käsittelee anteeksi antamista ja -pyytämistä. Corey L’Esperancen ohjaamalla ja kuvaamalla musiikkivideolla aihe näyttäytyy siskosten välisenä eripurana, jonka keskiössä on roihuava, yhdessä rakennettu tulitikkutalo sekä kaksi toisiaan pakenevaa hahmoa. Video kuljettaa tulitikkutalon rakentamisesta metsän syvyyksiin ja Kumpulan puutalokatujen kautta Suvilahteen, liekehtivän roihun ja pysähtyneen tuhkan äärelle.

”Usein meidän biisit syntyy niin, että toisella on joku idea, ja sitä lähetään yhessä pyörittelemään. Samoin kävi tälle Siivet-biisille, jonka ensimmäiset lainit tuli miulla mieleen bussimatkalla Lappiin. Lähetin siitä sit lyhyen demon Merille, joka innostui, ja seuraavissa treeneissä lähettiin rakentamaan biisiä ja lyriikoita yhessä”, Tuuli Wallenius kertoo.

”Parasta yhessä tekemisessä on se, kun se sujuu kuin leikki. Toiselta saa jatkoo omaan ideaan ja toisinpäin. Siivet-musavideon tulitikkutalo ja sen polttamisen ideointi meni just näin. Video oli käsikirjoitettu alkamaan pöydän äärestä, ja siihen haluttiin keksiä jotain yhteistä tekemistä, jolla ois yhteys biisin ja videon tarinaan. Ideointi eteni pelikorteista legojen rakentamiseen, korttitaloon, sieltä tulitikkutaloon ja lopulta talon polttamiseen. Idean lopullinen toteutus onnistui upeempana kun osattiin odottaa, kiitos tästä menee huikeelle Corey L’Esperancelle”, Meri Wallenius jatkaa.

Merituuli kertoo kuulumisiaan verkkosivuillaan täällä. Facebookissa yhtye majailee täällä ja Instagramissa täällä.

Lisää luettavaa