Lisää herkkua suomalaisen diskomusiikin ystäville — Uudella kokoelmalla mukana myös Gösta Sundqvist -harvinaisuus

Kokoelmalla kuullaan kulttiasemaan nousseita kotimaisia diskokappaleita vuosikymmenten takaa.

Svart Records

Black Hole –kokoelma esittelee 20 kappaletta suomalaisen synteettisen tanssimusiikin kulta-ajalta, vuosilta 1980–1991. Aiemmat vuosina 2018 ja 2019 julkaistut kokoelmat Satan in Love, Dance for Your Life ja Cold War On The Rocks saavuttivat suuren suosion ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen vuorossa on julkaisusarjan viimeinen osa. Black Hole sisältää edeltäjiensä tapaan kulttiasemaan nousseita kotimaisia diskoklassikoita vuosikymmenten takaa, tosin tällä kertaa fokus on kohdistettu omakustanteisiin, harvinaisuuksiin sekä julkaisua vaille jääneisiin kappaleisiin. 

Kokoelmalta löytyy muun muassa Gösta Sundqvistin säveltämä ja Tanjalotta Räikän esittämä Huominen Eurooppa, Michael Jackson -imitaattorina tunnetun Jarkko Väljän kulttiklassikkokappale Tunnen sekä lyhytikäisen gospelia esittävän We-yhtyeen Israel Is Real.

Aiempien kokoelmien tapaan myös Black Holen takaa löytyy toimittaja ja musiikintutkija Mikko Mattlar. Hän on seulonut neljänkymmenen vuoden takaisista elektronisen musiikin kultahipuista kaksikymmentä klassikkoa ja koostanut ne tupla-lp kokonaisuudeksi. Tallenteen täydentää Mattlarin kirjoittama laaja liitevihko, joka käy läpi kokoelman kappaleet sekä artistien taustat.

Black Hole – Finnish Disco and Electronic Music from Private Pressings and Unreleased Tapes 1980–1991 ilmestyy 14.10.2022. Albumin ennakkomyyntilinkki ja kappalelista löytyy täältä.