Meshuggah-rumpali kertoo kärsivänsä soittamista häiritsevästä sairaudesta – ei ole koskenut kapuloihinsa vuoteen

Rex Features/Joseph Branston/Future/Shutterstock/All Over Press

Meshuggahin rumpalisuuruus Tomas Haake paljastaa Rolling Stonen haastattelussa kärsivänsä pahasta ekseemasta. Vaiva on jopa siinä määrin rajuoireinen, ettei mies ole koskenut sen takia soittimeensa sitten Immutable-albumin äänitysten.

”Minulla on ekseema käsissäni”, Haake kertoo. ”Minun täytyy teipata sormeni ja laittaa hansikkaat käteen ennen setin kanssa puuhailemista. Se tarkoittaa sitä, että en ole oikein koskenutkaan rumpuihin albumin äänitysten jälkeen, ja se tapahtui huhtikuun alussa. On siis ehtinyt vierähtää jo noin vuosi siitä kun olen viimeksi hakannut rumpuja.”

Haake kertoo käyneensä sairautensa tiimoilta eri asiantuntijoiden pakeilla, mutta ratkaisua ei ole löytynyt.

”Olen käynyt asian tiimoilta niin monella erityisosaajalla ja ihotautilääkärillä, ja he kaikki ovat olleet, että ’Häh?’ He sanovat sen näyttävän kosketusekseemalta, mutta se on suljettu pois testaamalla asioita, joiden kanssa saatan olla kosketuksissa. Toisinaan se helpottaa ja toisinaan pahenee, mutta se on todellakin harmillista, olitpa sitten rumpali tai et. Me kaikki tarvitsemme käsiämme toimiaksemme jokapäiväisessä elämässämme.”

Haake sanoo, ettei anna tilanteen masentaa itseään ja aikovansa jatkaa soittamista kaikesta huolimatta.

Ekseema on yleisnimi ryhmälle ihosairauksia, joiden tyypillinen piirre on ihon punoitus, kutina sekä ihossa piilevä tulehdusreaktio.

Meshuggah julkaisee Immutable-albuminsa huhtikuun 1. päivä.