Millainen on hyvä laulaja, Tarja Turunen?

Tarja Turusella on monta rautaa tulessa – Voice of Finland, oman levyn kiertue, uuden tuotannon työstö ja klassiset keikat kuluttavat mutta eivät vie tekemisen intoa.

Voice of Finlandin kuvaukset alkavat ensi maanantaina ja Turunen on onnistunut sovittamaan kiireiset aikataulunsa niin, että hän ehtii toteuttaa keikkansa ja pääsee kuvauksiin. Turunen kertoo, että kiinnostusta vastaavaan työhön olisi ollut jo aikaisemmin, mutta vasta nyt aikataulutus on saatu toimimaan.

”Arvostan eniten, kun sielu on auki ja musiikissa on herkkyyttä.”

Tarja ottaa roolin haasteena, sillä hänellä ei ole paljoa kokemusta televisiotyöstä.

– Ei kukaan ole seppä syntyessään. Itsekin kokeneena ja keikoilla käyneenä voin todeta, että tekniikka hioutuu vasta kokemuksen ja tekemisen myötä. Käyn laulutunneilla vielä tänäkin päivänä, toteaa tuleva tähtivalmentaja.

Vaikka Tarja on itse pitkälle koulutettu laulaja, arvostaa hän muitakin ominaisuuksia kuin teknistä taitoa. 

– Se, että laulu koskettaa on tärkein ominaisuus. Arvostan eniten, kun sielu on auki ja musiikissa on herkkyyttä.

Tarja uskoo Voice of Finlandin tarjoavan suuria tunnepitoisia hetkiä ja naurahtaa etulyöntiasemansa johdosta, sillä hän on ainoa naispuolinen valmentaja. Hänen mukaansa nopeatempoisesti julkisuuteen noustessa pää on pidettävä kylmänä.

– Tässä formaatissa on kaksi puolta. Nopeasti julkisuuteen noustessa ei ole aikaa valmistautua esille nousuun, julkisuuteen ja paineisiin. Silloin täytyy pitää hermot kurissa, jotta kestää sen myös voiton jälkeen jäämättä tähdenlennoksi. Mutta vaikka meno on äärimmäisen hurjaa, siinä piilee upea mahdollisuus.

Keikkailua ja uutta materiaalia

Tarjan Colours in the Road –kiertueen päättävät tältä vuodelta marraskuun keikat 19. päivä Turussa ja 20. päivä Hämeenlinnassa. Tarja on ollut tyytyväinen muusikkoyhteistyöhön kiertueella ja keikkojen kautta huomannut musiikillaan olevan oma sijansa ja yleisönsä.

– Kiertueen päätöstä odotan eniten. On mahtavaa päästä rokkaamaan Suomessa!, Hän hehkuttaa.

Myös joululaulukiertue nähdään jälleen Suomessa.

Hän paljastaa myös työstävänsä uutta albumia, joka julkaistaan 2016. Tarja lupaa rocklinjan säilyvän, mutta luvassa on progressiivisempaa ja haastavampaa materiaalia.

Tässä vielä kesän alussa julkaistun Beauty and the Beat -livetaltioinnin traileri!