Mitä musiikkia kuunnellaan petipuuhien aikana eniten? Miten musiikki vaikuttaa rakkauselämään? Tuore tutkimus selvitti asiaa

13.6.2024 09:42

ZipHealth suoritti tutkimuksen, jossa selvitettiin, mitä musiikkia ja artisteja ihmiset kuuntelevat petipuuhiensa aikana mieluiten ja millainen vaikutus musiikilla on rakkauselämään. Tutkimusta varten järjestettiin kysely, johon otti osaa reilu tuhat vastaajaa, ja lisäksi analysoitiin lähes 150 lemmenpuuhille räätälöityä Spotify-soittolistaa.

Musiikkityyleistä suosituimmaksi nousi pop. Tätä seuraavat suosituimmuusjärjestyksessä hip hop/rap, R&B/soul, indie rock, vaihtoehtomusiikki, EDM, hevimetalli ja klassinen rock. Useammin eri soittolistoilta löytyväksi artistiksi nousi The Weeknd. Toiseksi suosituimmaksi nousi Kanye West ja kolmanneksi hieman yllättäen Deftones, joka on myös ainoa raskaamman musiikin edustaja kymmenen suosituimman artistin joukossa. Heavy metalia petipuuhien aikana kuuntelevien kolme yleisintä artistia olivat Deftones, Slipknot ja System of a Down, rockia lemmenleikkien aikana kuuntelevat turvautuivat mieluiten Arctic Monkeysiin, TV Girliin ja Mac DeMarcoon.

Kaikkien soittolistojen yleisimmäksi kappaleeksi nousi Nicki Minajin Super Freaky Girl. Kakkos-, kolmos- ja nelossijoilta löytyvät puolestaan The Weekndin The Hills, Often sekä Call Out My Name. Viidenneksi yleisin kappale on puolestaan Nine Inch Nailsin Closer, joka löytyy kaikkein useimmiten BDSM-aiheisilta soittolistoilta.

Tutkimuksen mukaan musiikilla on positiivinen vaikutus rakkauselämään. Kyselyn mukaan ne, jotka kuuntelevat musiikkia seksin aikana, harrastavat sitä säännöllisemmin kuin ne, jotka eivät kuuntele musiikkia intiimihetken aikana. Lisäksi 62% aktin aikana musiikkia kuuntelevista sanoo tulevansa tyydytetyksi, kun taas vastaava luku niiden parissa jotka eivät kuuntele musiikkia on 55%. Kyselyyn vastanneista 68% sanoo musiikin helpottavan ja rauhoittavan ja 63% sanoo sen myös pidentävän aktin kestoa merkittävästi.

Tutustu tutkimukseen tarkemmin täällä.

Lisää luettavaa