Miten ajatus Suburban Triben paluusta syntyi? Vastaus löytyy kauniista kesäpäivästä viime heinäkuussa

14.12.2023 10:50

Raskasta vaihtoehtoista rockia soittanut Suburban Tribe laittoi pillit pussiin vuonna 2011, mutta onneksi pussin pohja näyttää vuotavan. Helsinkiläisyhtye on nimittäin kasannut rivinsä, ja ensi kesänä on luvassa viisi festarikeikkaa. Bändi nähdään John Smith Rock Festivalilla, Tuskassa, Tikkurila Festivalilla, Kuopiorockissa ja Tuhdimmat tahdit -tapahtumassa.

– John Smithin promoottori Jonne Lehtonen on kysellyt monta kertaa, että milloin Subbarit palaa kehiin, aloittaa basisti Janne Joutsenniemi.

– Aiemmin aika ei ole tuntunut kypsältä, mutta viime kesänä kävi niin, että tsekkasin comebackin tehneen Kyyrian keikan nimenomaan John Smithissä. Bändin soittaessa mieleen alkoi nousta ajatuksia, että ”hemmetti, pitäisiköhän sitä…” Fiiliksiin vaikutti toki sekin, että Kyyrian Ville Tuomi on myös Subbareiden solisti… Ja Villehän vetää älyttömän komeasti!

Joutsenniemen ja Tuomen lisäksi Suburban Triben kokoonpanossa vaikuttavat kitaristit Roope Sirén ja Euge Valovirta sekä rumpali Alec Hirst-Gee.

– Otin loppukesällä yhteyden muihin kundeihin. Että miten olisi? Jätkät nyökkäilivät saman tien, mutta Roope oli ensin kahden vaiheilla. Se johtui siitä, ettei hän ole viime vuosina soittanut aktiivisesti, Joutsenniemi sanoo.

– No, Roopella on piharakennus, ja käytiin siellä kokeilemassa porukalla. Ensin ajateltiin soittaa muutama kappale, mutta mehän sitten vedettiin pirun pitkään. Ja soitto kulki.

Ensi kesänä lavalla nähdään myös erikoisvieras.

– Katsoin mainittua Kyyrian vetoa Markkasen Jounin kanssa – ja Jounihan oli Subbareiden alkuperäinen laulaja. Myös hän nousee estradille tulevilla keikoilla, kertoo Joutsenniemi.

– Ensi kesä on vuosirenkaidenkin puolesta sopiva aika paluuta ajatellen. Tuleehan silloin kuluneeksi 30 vuotta Primitive-debyytistä ja 20 vuotta Manimal-levystä!

Onko esiintymisten lisäksi luvassa jotakin muutakin?

– Soitetaan sovitut vedot, ja katsotaan fiiliksiä sen jälkeen, sanoo Joutsenniemi.

– Mutta korostan sitä, että tässä vaiheessa meillä ei ole mitään muita aikomuksia kuin vetää nämä tulevat keikat.

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 11/23.

Lisää luettavaa