Mm. Stranglers, Kreator ja Fleshtones saapuvat Suomeen

24.9.2008 12:46

Ulkomaalaisbändien virta Suomeen jatkuu tiiviinä.

Brittiläinen punk/rock-uranuurtaja The Stranglers tulee kahdelle keikalle. Vuonna 1974 perustettu yhtye konsertoi Helsingin Tavastialla tiistaina 13.1. ja Tampereen Pakkahuoneella keskiviikkona 14.1. Edellisen kerran orkesteri esiintyi Suomessa vuonna 1988, kun se soitti Turun Ruisrockissa. Nykyään yhtye kiertää ja levyttää nelimiehisellä kokoonpanolla, johon kuuluvat perustajajäsenet Dave Greenfield (koskettimet), Brian John Duffy alias Jet Black (rummut) ja Jean-Jacques Burnel (basso) sekä vuonna 2000 bändiin liittynyt laulajakitaristi Baz Warne. 

Saksalainen thrashmetal-veteraani Kreator lähtee Euroopan-kiertueelle ensi vuoden alkupuolelle ja bändi konsertoi Tavastialla 23.2. sekä Pakkahuoneella seuraavana päivänä. Pääbändin lisäksi matkassa ovat Caliban, Eluveitie ja Emergency Gate.

Garagerockin veteraani The Fleshtones tulee Suomeen jo aikaisemmin, sillä yhtye konsertoi Tavastialla maanantaina 6.10. The Fleshtonesin pitkä ura starttasi New Yorkin punkpyhätössä, CBGB’s-klubilla jo vuonna 1976. Ryhmän nykykokoonpanossa ovat mukana alkuperäisjäsenet, laulaja Peter Zaremba ja kitaristi Keith Streng, sekä 1980-luvulta lähtien mukana olleet rumpali Bill Milhizer ja basisti Ken Fox.

Jason & The Scorchers -yhtyeestä tuttu Jason Ringenberg heittää puolestaan muutaman keikan eri puolilla maata. Roots-punkin ja alt-countryn edelläkävijä soittaa Jyväskylän Lutakossa 5.11., Vaasan O’Malleysissa 6.11. ja Helsingin Texasissa 7. ja 8.11.

Myös amerikkalainen metallisuuruus Lamb Of God ja brittiläinen Cradle Of Filth tulevat Suomeen. Kaksikko soittaa osana Frostbite-metallifestaria, joka järjestetään Lahdessa 6.-7.2. Tapahtuman kotisivut ovat täällä.

Lisää luettavaa