Muun muassa Popcorn-hitistä tunnettu elektronisen musiikin pioneeri Gershon Kingsley on kuollut

https://www.youtube.com/watch?v=Sp9ki2jPWdg

Kingsley oli kuollessaan 97-vuotias.

Elektronisen musiikin pioneeri, pianisti, säveltäjä ja kapellimestari Gershon Kingsley nukkui pois 10. joulukuuta, muusikon perhe tiedottaa tämän virallisten Facebook-sivujen välityksellä. Hän oli kuollessaan 97-vuotias. Aiheesta uutisoi muun muassa Billboard.

Kingsley, syntymänimeltään Götz Gustav Ksinski, syntyi 28. lokakuuta 1922 Saksassa, josta tämä pakeni juutalaisvainojen vuoksi vuonna 1938. Vuonna 1946 hän muutti Amerikkaan ja opiskeli musiikkia Los Angelesin konservatoriossa. Kingsley päätyi lopulta Broadwaylle työskentelemään musikaalien parissa ja oli jopa ehdolla Tony-palkinnon saajaksi vuonna 1958.

60-luvun lopulla Kingsley teki pioneerityötä Moog-syntetisaattorien parissa ja tämän tunnetuin työ, Popcorn-kappale albumilta Music To Moog By (1969), on yksi ensimmäisiä radioaalloille asti päätyneitä elektronisen musiikin singlejä. Kappaletta ovat sittemmin tulkinneet ja coveroineet muun muassa Hot Butter, jonka versio oli suuri hitti vuonna 1972, sekä Jean Michel Jarre, Aphex Twin ja Muse. Vuonna 2005 ilmestyneestä Crazy Frogin remix-versiosta tuli myös suuri kansainvälinen hitti. Myös Kingsleyn perustaman First Moog Quartetin Rebith-kappaletta on sämplätty paljon hip hop -maailmassa.

Kingsley teki paljon töitä myös tv-sarjojen, elokuvien ja mainosten parissa ja hänet palkittiin urallaan muun muassa Emmyllä ja kahdesti Clio-palkinnoilla. Kingsley jatkoi musiikin parissa työskentelyä viimeisiin päiviinsä saakka ja jakoi silloin tällöin uutta materiaalia myös Soundcloud-sivuillaan.

with Moog Modular

Julkaissut Gershon Kingsley Keskiviikkona 21. joulukuuta 2011