Niinhän siinä sitten kävi: Woodstock 50 -jättifestivaali on nyt virallisesti peruttu

Woodstockin 50-vuotisjuhlien kunniaksi järjestettäväksi aiottu Woodstock 50 -jättifestivaali on nyt virallisesti peruttu.

”Olemme suruissamme, että sarja odottamattomia takaiskuja teki festivaalin järjestämisen mahdottomaksi aikomallamme hienolla artistikattauksella ja odottamallamme sosiaalisella osallistumisella”, Woodstock Music and Arts Festivalin perustajiin lukeutuva Michael Lang toteaa julkaisemassaan lausunnossa.

”Kun menetimme Glenin ja sitten Vernon Downsin, yritimme löytää keinoja tehdä jotakin hyvää peruuttamisen sijaan. Yhdistimme voimamme [äänestäjien aktivointiin keskittyneen] HeadCount-järjestön kanssa järjestääksemme pienemmän tapahtuman [Marylandin] Merriweather Pavilionissa kerääksemme varoja heille ja muutamalle ilmastonmuutosta vastaan taistelevalle kansalaisjärjestölle.”

Lang kertoo festivaalin vapauttaneen kaikki buukatut artistit sopimuksistaan toivoen, että he esiintyisivät ilmaistapahtumaksi muutetuilla kekkereillä vapaaehtoisesti.

”Kannustaisin artisteja ja heidän agenttejaan, jotka ovat saaneet täyden maksun, lahjoittamaan 10 prosenttia palkkioistaan HeadCountille tai muille sopiviksi katsomilleen tahoille rauhan hengessä”, mies lisää.

Alunperin Watkins Glenin kilparadalla järjestettäväksi aiottu tapahtuma oli tarkoitus järjestää elokuun 16.–18. päivä. Artistikattaus oli sekoitus Woodstock-veteraaneja ja nykypäivän suurimpia tähtiä.

Alkuperäinen rahoittaja Dentsu Aegis vetäytyi projektista huhtikuussa, jonka jälkeen ongelmat alkoivat kasaantua oikein toden teolla. Asiasta väännettiin peistä oikeudessa asti ja samassa rytäkässä tuotantoyhtiö Superfly heitti myös omat hanskansa tiskiin. Pitopaikan vaihtuminen oli viimeinen pisara monille artisteille, jotka eivät aina voi sopimusteknisistä syistä esiintyä kuin ennaltamääriteltyjen välimatkojen päässä tietyistä konserttipaikoista.