Olavi Uusivirta uusien kujeiden parissa – perusti kolmen muun musaveteraanin kanssa kunnianhimoisen musiikkiyhtiön

Juuri tulleen tiedotteen mukaan Mikko Varjamo, Matti Kemppainen, Mikko Partanen ja Olavi Uusivirta ovat pistäneet pystyyn uuden musiikkiyhtiön nimeltä Hög Oy. Yhtiön toiminta jakaantuu kolmeen eri osa-alueeseen: agentuuri ja tapahtumatuotanto, kiertue- ja tapahtumatekniikka sekä musiikkikustannus ja studiopalvelut.

Yhtiön toimitusjohtaja on Mikko Varjamo, jolla on historiaa muun muassa Fried Musicissa. Matti Kemppainen ja Mikko Partanen tunnetaan puolestaan Big Fat Studion hallitsijoina. Olavi Uusivirta on tunnetusti Olavi Uusivirta. Kaikkiaan Högin porukka käsittää 12 musiikkityöläistä.

Kemppainen ja Partanen vastaavat yhtiön studioista sekä kiertue- ja tapahtumatekniikan palveluja tarjoavasta Hög Light & Soundista. Högin studiot sijaitsevat Helsingin Pohjoisrannassa.

Hög Agency & Promotionsin rosteri koostuu sellaisista nimistä kuin Scandinavian Music Group, Olavi Uusivirta, Elonkerjuu, Yona, Lyömättömät, Kube, Särre, Mäkki, Adi L Hasla, Møtions ja Ulpu. Kotimaisten tähtien keikkamyynnin lisäksi Hög tuo tulevaisuudessa Suomeen myös kansainvälisiä artisteja ja järjestää muun muassa rap-klubeja ja pienoisfestivaaleja.

Musiikkikustannushommiin keskittyvä Hög Publishing aloittaa toimintansa alkukeväästä 2017. Uutta musiikkikustantamoa luotsaa Virpi Eroma, joka tiedotteen mukaan ”säveltää, sovittaa, esittää ja rakastaa lauluja”. Musiikilliseen monimuotoisuuteen ja vahvoihin sanoituksiin uskova kustannustalli aikoo täydentyä vuoden mittaan ”rohkeilla tulevaisuuden musiikintekijöillä”.

”Hög haluaa olla se yhtiö, jonka jokaisen osaston ja jokaisen ihmisen kanssa on miellyttävä toimia. Yhteistyö on päivän sana, ja Hög tulee tekemään hommia monen muun musiikkialan vahvan toimijan kanssa”, yhtiön toimitusjohtaja Mikko Varjamo kirjoittaa.