Pahamaineisesta vuoden 1999 Woodstock-tapahtumasta julkaistaan Netflix-dokumentti – traileri katsottavissa

20.7.2022 23:50

Varsin kyseenalaista mainetta nauttivasta Woodstock ’99 -tapahtumasta ilmestyy pian Netflix-dokumenttisarja.

Kolmeosainen Mönkään meni: Woodstock 99 sisältää aiemmin näkemätöntä kotivideomateriaalia ja kaupallista arkistomateriaalia tapahtumasta, jonka oli tarkoitus juhlistaa vuoden 1969 ikonisen festivaalin perintöä. Lopputulos aiheutti kuitenkin lähinnä vain pahaa mieltä ja ikäviä muistoja.

”Woodstockin on tarkoitus merkitä rauhaa, rakkautta ja mahtavaa musiikkia. Mutta vuonna 1999 etukäteen hehkutettu festivaalin 30-vuotisjuhla päättyi kaaokseen tulipaloineen, mellakoineen ja väitteisiin seksuaalisesta väkivallasta”, tuottaja Tom Pearson kertoo tiedotteessa.

”Mikä johti siihen, että festivaali kärjistyi väkivaltaan? Oliko se 90-luvun lopun yhteiskunnallisen epävakaus, johon itsensä oikeutetuiksi tuntevat oppilaskuntanuoret löivät liekkejä? Yllyttikö siihen Kornin, Limp Bizkitin ja Rage Against the Machinen agressiivinen rap metal? Vai oliko se festivaalin järjestäjien häikäilemättömän kaupallisen riistohengen väistämätön lopputulos?”

Sarjassa nähdään myös uusia haastatteluja muun muassa Kornin Jonathan Davisiltä, Jeweliltä, Fatboy Slimiltä, Bushin Gavin Rossdalelta sekä edesmenneeltä Woodstock-järjestäjä Michael Langilta.

Mönkään meni: Woodstock 99 saa ensi-iltansa 3. elokuuta.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa