Päivän tv-tärppi: Rikas ja rosoinen dokumentti Sielun Veljien keikkailusta 80-luvulla

Kuvakaappaus Tahvo Hirvosen kuvaamasta ja ohjaamasta Veljet-dokumentista.

Tahvo Hirvosen Veljet on kertomus yhtyeen maallisesta vaelluksesta.

Mikäli vuonna 1991 ilmestynyt pitkä ja näyttävä Veljet-dokumenttielokuva on vielä näkemättä, nyt tarjoutuu mahdollisuus korjata asia. Elokuva nähdään nimittäin tänään 24. syyskuuta Yle Teemalla kello 21.55 alkaen. Elokuva tulee samaan aikaan katsottavaksi myös Yle Areenaan, jossa se on katsottavissa viikon ajan.

Tahvo Hirvosen kuvaama ja ohjaama Veljet on kuvaus Sielun veljet -yhtyeen keikkailusta 1980-luvulla ja sitä kuvattiin useiden vuosien ajan. Dokumenttiin on siis tallentunut melkoinen annos bändin keikkahistoriaa ja erilaisia tempauksia. Samalla käydään läpi myös Hassisen koneen raunioille perustetun, tyhjille saleille esiintyneen bändin varhaisvuosista ja siitä, miten salit alkoivat täyttyä spontaanien ja teatraalisten esiintymisten myötä, joissa oli isossa roolissa myös bändin valomies, viime vuonna edesmennyt Hannu ”Vinski” Viholainen.

Dokumentissa kuullaan luonnollisesti myös paljon Sielun veljien musiikkia kuten muun muassa kappaleet Kanoottilaulu, Rakkaudesta, Säkenöivä voima, Ihminen ja Tiskirätti.