”Palauttakaa lockdown. Tuokaa eristyksen aika takaisin.” – Throatin uutuudessa on alati tummempia mustan sävyjä

10.8.2023 11:58

Haluatko saada korvakäytäviisi tuhdin annoksen kolkkoa kotimaista musiikkia? Sellaista olisi tarjolla Throatilta. Levy-yhtiö Svart Records kuvailee noiserock-kokoonpanon olemusta varsin osuvasti: ”Puolentoista vuosikymmenen ajan kotimainen Throat on ollut sooninen synonyymi nelikulmaisen palikan pakottamiselle pyöreään reikään. Vuosia kestänyt prosessi on usein ollut hankaavaa, aiheuttanut ajoittain äärimmäistä ärsytystä ja silloin tällöin tuottanut miellyttävän kuumeisen annoksen pimeyttä omaan, muuten niin tylsään päivittäiseen olemassaoloon”, tiedotteessa sanaillaan. Hyvä!

27. lokakuuta saadaan kuultavaksi upouusi Throat-albumi We Must Leave You, ja levykokonaisuudesta saadaan heti tänään esimakua ensimmäisen singlen muodossa. Tarkasta Heaven Hanged -biisiin tehty video ylempää. Tulevaa levyä kuvaillaan musiikkigenrejen ahtaat raja-aidat tyystin hylänneeksi kokonaisuudeksi, jolla raskaan rockin rinnalla helkkyvät 1980-luvun goottirockista muistuttavat sävelet.

”Palauttakaa lockdown. Tuokaa eristyksen aika takaisin. Levyn ensimmäinen single Heaven Hanged tiivistää nämä tulevan albumin post-apokalyptiset tunnelmat. Musiikillisesti kappale liikkuu synkästä, goottisävyisestä soundista hysteerisempään ja tummempaan meteliin. Tarkoituksemme ei ole koskaan ollut pysytellä yhdellä ja samalla musiikillisella maantiellä, ja jälleen kerran olemme siirtyneet julkaisuhistoriamme seuraavalle askelmalle. Nyt se on We Must Leave You”, Throat itse kuvailee tuotosta. Palataan sitten lokakuussa asiaan ja katsotaan, millaisia äänimaisemia loppulevy tarjoilee.

Lisää luettavaa