Parasta New Yorkista: legendaarinen Television saapuu Suomeen!

29.1.2014 11:02

New Yorkista on tullut paljon hyvää, mutta yksi parhaista on ehdottomasti Television. Ja nyt yhtye saapuu Helsinkiin. Paikkana on The Circus -klubi ja kalenteriin merkittäköön päivämäärä 10.6. Liput tulevat myyntiin perjantaina 31.1. Lippupalvelussa.

Vuonna 1973 perustettu Televison teki alkuvuosinaan vain kaksi albumia, mutta niistä etenkin mestarillinen debyytti Marquee Moon (1977) on osoittautunut huikean vaikutusvaltaiseksi albumiksi. Kyseiseen albumiin tulee painottumaan myös tuleva Suomen-keikka. Taiderock-sanalla usein leimattu Television yhdisti erittäin omaperäisesti autotallirockia, punkia, popmelodioita ja kokeellisuutta.

Yhtyeen omalaatuinen soundi perustuu pitkälti Tom Verlainen ja Richard Lloydin kitarointiin, jonka vaikutus kuuluu vahvana läpi viime vuosikymmenten.

Ensimmäisen kerran yhtye lopetti jo parin vuoden päästä, heti kakkoslevyn Adventure (1978) jälkeen. Vuonna 1992 yhtye palasi lyhyesti julkaisten Television-albumin. Viime vuosina yhtye on jälleen palaillut satunnaisesti keikkalavoille.

1970-luvun jengistä mukana on laulaja-kitaristi Tom Verlaine, rumpali Billy Ficca sekä basisti Fred Smith. Richard Lloydin tilalla toista kitaraa yhtyeessä soittaa nykyään Verlainen vanha aisapari Jimmy Rip, joka oli mukana myös Michael Monroen Not Fakin’ It -soololla (1989).

Ja sitten soimaan Marquee Moonin KÄSITTÄMÄTTÖMÄN KOVA nimibiisi:

Lisää luettavaa