Pate Mustajärvi julkaisi ”henkilökohtaisimman” soololevynsä – sanoitukset ovat laulajan omaa käsialaa

Satuitko huomaamaan, että maailmaan ilmaantui eilen mielenkiintoinen kotimainen levy? Pate Mustajärvi nimittäin julkaisi 12. sooloalbuminsa, joka on saanut kohtalokkaan nimen Teillä oli nimet, ja kerran te kuljitte täällä. Tuotos on mielenkiintoinen esimerkiksi siitä syystä, että artisti esittelee levyllä sanoittajan kykyjään: albumin sanat ovat yhtä kappaletta lukuun ottamatta Paten omaa käsialaa. Sävellyksistä vastaa Ari “Kankku” Kankaanpää.

Levyn nimi juontuu Mustajärven lukemasta lehtiartikkelista, joka päättyi tuohon mainittuun lauseeseen. Tämä inspiroi laulajaa kirjoittamaan tarinoita oikeista ja keksityistä ihmiskohtaloista.

“Tuli melkoinen fläshbäkki tarinatuokioihin, joita vanhempani ystävineen pitivät, kun olin lapsi. Ei ollut telkkaria eikä tabletteja, joten ihmiset kertoivat toisilleen juttuja”, sanoo Mustajärvi verkkosivuillaan.

“Kuten sanoitukset yleensä, levyn kappaleet ovat sekoitus kuultua ja keksittyä, ja osa varmastikin vielä omilla muistikuvillani väritettyä.”

Paten taustalla levyllä soittavat Ari Kankaanpää (kitarat, mandoliini), Kari Vehkaluoto (basso), Tommi Rautiainen (rummut), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Sami Sippola (saksofoni). Kuuntele uusi albumi Spotify-upotuksen avulla alapuolelta. Pate suuntaa ensi keväänä Teatterin kummitus vol. 2 -kiertueelle, joka käsittää 20 teatterisalikonserttia eri puolilla Suomea. Liput rundille tulevat myyntiin 16. syyskuuta, katso lisätietoja artistin verkkosivuilta.