Perseenheilutusboogieta! Ennakkosoitossa Cosmo Jones Beat Machinen Skunkadelicatess

10.2.2015 08:26

Kuopion nerot ovat taas liikkeellä! Pekka ”Faarao” Pirttikankaan johtama Cosmo Jones Beat Machine täräyttää seitsemän vuoden jälkeen ilmoille uuden annoksen hikisen tiukkaa boogiejytää. Perjantaina ilmestyvä Skunkadelicatess-albumi on nyt ennakkokuuntelussa Soundin netissä. Musiikin lisäksi savolaiset osaavat albumien nimeämisen jalon taidon – onhan ryhmän historiassa niinkin nerokkaasti nimettyjä pitkäsoittoja kuin Belzeboogie ja Negrospiritualized.

”Musiikki on ”cosmomyllyn” läpikäynyttä turbopunkfunkbluesia ja omien tuotosten lisäksi sieltä löytyy pari Captain Beefheart -lainaa ja yksi bluescover”

– Levytystauolta palaaminen tuntuu eritoten mieluisalta sikäli, että pääsee taas keikoille meuhkaamaan tämän kahelikatraan kanssa – vastaavaa buugiesbändiä ei tämän lyhyen elämän aikana ole mahkuja saada kasaan. Soitto tällä porukalla on kuin sähköshokkihoitoa keholle ja mielelle. Saappaat on nyt lankattu, ukulelet viritetty, perkeleen parta ajettu ja tupakit vaihdettu väkevämpään merkkiin tulevia keikkoja silmällä pitäen, hehkuttaa Pirttikangas.

– Levystä tuli brutaali treenikämppälivemäinen reilu puolituntinen rokkipläjäys, jolta ei pahemmin hengähdystaukoja löydy. Musiikki on ”cosmomyllyn” läpikäynyttä turbopunkfunkbluesia ja omien tuotosten lisäksi sieltä löytyy pari Captain Beefheart -lainaa ja yksi bluescover meidän liverepertoaarista. Plätty on äänitetty meikän makuuhuoneessa pyramidistudioilla. Ugh!

Nykyisin Cosmo Jones Beat Machinen kokoonpano näyttää tältä:

Pekka Pirttikangas – laulu, kitara
Pentti Dassum – basso
Marko Lukkarinen – kitara
JP Hautalampi – rummut
Teemu Mäenpää – perkussiot

www.facebook.com/cosmojonesbeatmachine

Cosmo Jones Beat Machine keikoilla

13.02. Turku, Klubi
14.02. Tampere, Klubi
20.02. Pori, Monttu
21.02. Kuopio, Henry´s Pub
27.02. Helsinki, Bar Loose
28.02. Kouvola, House of Rock
13.03. Jyväskylä, Musta Kynnys
14.03. Hämeenlinna, Suisto
18.04. Kajaani

Lisää luettavaa