Pitkäaikainen Helix-rumpali Greg ”Fritz” Hinz on kuollut

17.2.2024 19:49

Kanadalaisen Helix-yhtyeen rumpali Greg ”Fritz” Hinz on kuollut. Helix-keulakuva Brian Vollmer vahvistaa asian sosiaalisessa mediassa. 68-vuotiaana menehtynyt Hinz sairasti syöpää.

”Joudun raskain sydämin ilmoittamaan vuodesta 1983 Helixissä rumpuja soittaneen Greg ’Fritz’ Hinzin menehtyneen 10 kuukauden syöpätaistelun jälkeen”, Vollmer kertoo. ”Muistotilaisuus järjestetään tuonnempana. [Hinzin avovaimo] Tracy ei ole nukkunut puoleen vuoteen, joten annan hänelle aikaa ja tilaa. Hän on ollut oikea enkeli koko tämän ajan. En tiedä mitä Fritz olisi tehnyt ilman häntä. Kunnioitan hänen toiveitaan. Tästä ei keskustella. Hän huolehti Fritzistä siitä asti kun tämä sai kuulla syövästään viime huhtikuussa. Hänellä on oikeus toimia haluamallaan tavalla. Olkaa kilttejä älkääkä ottako Traciin yhteyttä, antakaa hänelle tilaa toipua. Hän puhuu asiasta sitten kun on valmis.”

”Fritz oli kuin veli minulle, Brentille, Kennylle ja monille muille bändissä työskennelleille”, Vollmer lisää.

Hinz liittyi Helixiin vuonna 1982 ja soitti yhtyeessä vuoteen 1996. Rumpali palasi takaisin yhtyeen riveihin vielä 13 vuotta myöhemmin.

Helix lukeutuu Kanadan menestyneimpiin rockyhtyeisiin. Bändi on julkaissut 14 studioalbumia, joista viimeisin on vuonna 2019 ilmestynyt Old School.

Lisää luettavaa