Promoottorille neljän vuoden vankeustuomio viiden naisen kuolemaan johtaneessa konserttitapaturmassa

30.9.2016 11:04

Viisi naista tallautui kuoliaaksi Steve Aokin konsertissa Madridissa lokakuussa 2012. Keikan promoottori ja seitsemän muuta on tuomittu tapahtuneesta vankeusrangaistuksiin.

El Mundon mukaan Madrid Arenassa järjestetyssä konsertissa syntyi paniikki, kun joku oli ampunut valoraketin. Areenan yleisökapasiteetti oli ylitetty noin 16 600 hengellä ja hätäuloskäynnit olivat lukittuina, joten paniikissa ryntäilleet ihmiset ajautuivat pullonkaulaan ainoalle uloskäynnille.

Promoottori Miguel Ángel Flores ja seitsemän muuta tapahtumaan liittynyttä tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen tappoon johtaneista laiminlyönneistä. Syytettynä oli myös seitsemän muuta henkilöä, joiden joukossa oli lääkäreitä, järjestysmiehiä ja Madridin entinen poliisipäällikkö, mutta heidät vapautettiin syytteistä.

Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun Steve Aokin konserteissa sattuu ja tapahtuu. Elokuussa katto sortui Aokin konsertissa Norjassa ja 15 ihmistä loukkaantui. Vuonna 2015 Aoki mursi katsojan niskan San Diegossa hypätessään yleisön sekaan.

 

Lisää luettavaa