Radioheadin Israelin-keikka herättää tunteita: Roger Waters anelee vastauksia sähköposteihinsa, ex-REM-pomo osoittaa tukensa somessa

Kohu Radioheadin Tel Avivin -keikan ympärillä jatkuu.

Radioheadin on määrä esiintyä kuluvan viikon keskiviikkona Israelissa ja tämä kiistanalainen keikkapäätös on puhuttanut musiikki-, viihde- ja kulttuuripiirejä jo kuukausikaupalla. Yksi näkyvimmistä konsertin vastustajista on ollut Pink Floyd -legenda Roger Waters, joka puhui asiasta tuoreessa Boycott, Divestment, And Sanctions -liikkeen Facebook Live -haastattelussa. Mies vastasi jutustelun aikana Radiohead-nokkamies Thom Yorken taannoiseen Rolling Stone -haastatteluun, jossa Yorke kertoo kokeneensa olonsa loukatuksi ajattelusta, että aivan kuin hän ja yhtyeensä eivät tietäisi mitä ovat tekemässä.

– Noh, Thom, sinun ei pitäisi tuntea itseäsi loukatuksi, koska jos tietäisit mitä on meneillään, olisit keskustellut asiasta Ken Loachin kanssa, joka suorastaan aneli sinua juttelemaan kanssaan. Tai minun kanssani. Minäkin anelin sinua, Thom, Waters toteaa.

– Lähetin sinulle lukuisia sähköposteja avatakseni keskusteluyhteyden. Brian Eno teki samoin. Et vastannut kenellekään. Et puhu kenellekään mistään asiasta. Tämänkaltainen eristäytyneisyys ei hyödytä kenenkään asiaa.

Entinen REM-pomo Michael Stipe on ottanut asiaan täysin päinvastaisen kannan. Mies nimittäin julkaisi Instagramissa viestin, jolla hän kirjoittaa: ”Seison Radioheadin päätöksen rinnalla. Toivokaamme dialogin jatkuvan, tuoden miehitykselle lopun ja rauhanomaisen ratkaisun.”