Rage Against The Machine -basisti paljastaa käyneensä syöpäleikkauksessa – ”En ole koskaan tuntenut sellaista kipua…”

Tim Commerford kävi leikkauksessa kaksi kuukautta ennen Rage Against The Machinen kesäkiertueen aloitusta.
12.12.2022 20:40

Rage Against The Machine -basisti Tim Commerford paljastaa Spin-lehden haastattelussa saaneensa alkuvuodesta eturauhassyöpädiagnoosin. Commerford sanoo käyneensä eturauhasen poistoleikkauksessa kaksi kuukautta ennen Rage Against The Machinen odotetun paluukiertueen alkua.

”Olen aina ollut ylpeä siitä, että olen kunnossa ja pidän itsestäni huolta. Mutta tämän asian kanssa olet joko onnekas tai sitten et”, Commerford kertoo ja sanoo kärsineensä niin henkisesti kuin fyysisesti.

”Nyt aina kun jotain tapahtuu, mietin, johtuuko se syövästä. Ja eturauhassyöpä on todella vaikea asia, koska se linkittyy myös seksuaalisuuteesi. Olen yrittänyt löytää tukiryhmiä, mutta on vaikeaa löytää ihmisiä, joiden kanssa puhua asiasta. Sitten oli vielä leikkauksen jälkeinen fyysinen tuska. En ole koskaan tuntenut sellaista kipua. Minulla on metallilevyjä päässäni ja kuolleita osia kehossani. Olen saanut paljon vammoja urheillessa ja maastopyöräillessä ja olen aina ajatellut kipukynnykseni olevan melko korkealla, mutta tämä pisti minut polvilleni. Enkä ole vieläkään oikeastaan päässyt kunnolla ylös – vaikka kuntoilen ja teen asioita, psykologisesti vahingot olivat merkittävät. Minun on vaikea puhua ilman että tunteet nousevat pintaan ja murrun.”

Commerford, jonka molemmat vanhemmat ovat menehtyneet syöpään, kertoo saaneensa viimeisimmästä leikkauksen jälkeisestä puolivuotistestiä negatiivisen tuloksen eli tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä. Basisti sanoo yrittävänsä suhtautua asiaan mahdollisimman optimistisesti. Musiikilla, Rage Against The Machinella ja Commerfordin uudella 7D7D-yhtyeellä on luonnollisesti myös tärkeä rooli.

”Haluan vain nähdä, miten hyvin pärjään tälle vastustajalle. Se on rankkaa, mutta minulla on hyvä tukijoukko. Olen Lance Armstrongin ystävä ja hän on antanut minulle mahtavia vinkkejä, jotka luultavasti pidentävät elämääni”, Commerford sanoo.

”Lasini on puoliksi täynnä. Kun äitini sairastui, opettelin silloin soittamaan bassoa. Kun olin Ragen kanssa lavalla, oli hetkiä, jolloin en ajatellut syöpää ollenkaan. Kun olemme Mathiaksen (Wakrat, 7D7D-yhtyeen rumpali) kanssa studiossa, ihan sama mitä teemme – ajaudun transsiin ja unohdan täysin koko asian. Se on kaunista. Kun herään, ajattelen ensiksi, että ’Uusi päivä, hienoa!’ mutta sitten kun se ajatus iskee, että voi vittu, minulla on syöpä, sitä ei saa loppumaan. Se saa mustan pilven koko päivän ylle. Kun jamittelen Mathiaksen kanssa, kaikki se unohtuu ja tunnen oloni hyväksi. Musiikki on aina ollut kanssani vaikeina aikoina.”

Lisää luettavaa