Rillumareibillyn sanansaattaja Pääesiintyjät julkaisi uutta musiikkia – Lainakappale sai kiitosta myös alkuperäisesittäjältä

"Kappale kuljettaa sydänyön hetkiin ja miehen sielunmaisemaan", kommentoi käännöksestä vastannut Vesa Haaja.

Agents-laulaja Vesa Haajalla vahvistettu Pääesiintyjät on julkaissut uuden singlen Öiset varjot. Kyseessä on käännös kanadalaisen psychobilly-yhtye Creepshow’n kappaleesta The Garden, joka taipui Pääesiintyjien rillumareibilly-tyyliin vaivatta.

”Tutustuin siihen, kun teimme Francinen kanssa pari yhteiskeikkaa kymmenisen vuotta sitten. Biisi kiinnitti heti huomioni erilaisuutensa ja vahvan melodiansa vuoksi. Kun Pääesiintyjät aktivoitui  pari vuotta sitten, oli minulle selvä asia, että teemme kappaleesta oman versiomme. Vesku teki hienon käännöksen biisiin alkuperäistä kunnioittaen ja saimme sovituksen kuulostamaan nimenomaan Pääesiintyjiltä. Ja mikä parasta, niin sain viestiä Kanadasta, että myös Creepshow on pitänyt kovasti tekemästämme versiosta”, läskibassoa soittava Pete Salomaa kertoo.

”Pyrin aina käännöksissä myötäilemään alkuperäistekstiä mahdollisimman pitkälle. Aihepiirin ja tunnelman pitää ainakin olla hyvin lähellä originaalia. Tekstien tekijänä koen muutenkin olevani enemmänkin vanhan liiton tekstittäjien jalanjäjillä, suosin tarinankirjoittamista. Öiset varjot -kappale kuljettaa sydänyön hetkiin ja miehen sielunmaisemaan”, kommentoi vuorostaan Vesa Haaja.