Rollarit tienaa eniten

21.9.2007 17:58

Eniten tienaavien poppareiden kärjessä on - ei niin kovin yllättäen - The Rolling Stones. Ennen kaikkea Bigger Bang -kiertueen ansiosta The Rolling Stones kääri kokoon 88 miljoonan dollarin tulot.

Eniten tienaavien poppareiden kärjessä on – ei niin kovin yllättäen – The Rolling Stones. Ennen kaikkea Bigger Bang -kiertueen ansiosta The Rolling Stones kääri kokoon 88 miljoonan dollarin tulot.

Forbesin 2006 heinäkuusta vuoden eteenpäin yltävän listan kakkossijalla on Jay Z ja toisena Madonna. Listan kärkisijoilla näyttävätkin juhlivan joko vanhukset (Maddyn ja Rollareitten ohella mm. Elton John) tai sitten nuoret rap/r’n’b -tähdet, kuten 50 Cent ja Justin Timberlake.

Tilastoista käy selväksi, että vaikka levyjen myyntiluvut toki tekevät oman osansa, on tärkein tulonlähde kiertäminen.  Madonnan kiertueen mainitaan olevan parhaiten ikinä tuottanut naisartistin kiertue. Toisaalta ihmekös tuo, sillä liput Maddyn keikalle maksoivatkin keskimäärin noin 180 dollaria.

UPDATE: Rolling Stone -lehti huomauttaa, että uusimmassa Guinessin ennätyskirjassa The Rolling Stonesien yhteensä kaksivuotinen A Bigger Bang -kiertue on noteerattu kaikkien aikojen tuottoisimmaksi kiertueeksi. Peräti 437 miljoonaa dollaria kuuluu kiertuekassaan ropisseen rahaa.

…Ja vielä hieman Rollareista: Keith Richards kuuluu avautuneen ruotsalaislehdistölle heidän antamistaan murska-arvioista. Aftonbladet ja Expressen molemmat pitivät The Rolling Stonesin elokuista Ullevi-stadionin keikkaa rimanalituksena. Keith vaati lehtiä pyytämään anteeksi. Aftonbladetin kriitikko Markus Larsson ei pyydellyt anteeksi, vaan vastasi, että Keithin pitäisi pyytää faneiltaan anteeksi, koska pystyy hädin tuskin enää hoitelemaan Brown Sugarin riffin.

Törmäsin tarinaan NME:ssä.

Lisää luettavaa