Ronald Reaganin tytär avautui koettelemuksistaan ”merkittävän musiikkijohtajan” kynsissä – raiskattiin 1970-luvulla

24.9.2018 09:55

Yhdysvalloissa kohistaan jälleen seksuaalisesta väkivallasta. Presidentti Donald Trump on ajamassa suosikkiaan Brett Kavanaughia maan korkeimman oikeuden tuomariksi, mutta projekti ajautui vaikeuksiin, kun Kavanaughia syytetään raiskauksen yrityksestä.

Psykologi Christine Blasey Ford astui julkisuuteen ja kertoi Kavanaughin karanneen hänen kimppuunsa vuonna 1982. Washington Postin julkaiseman jutun vanavedessä on virinnyt jälleen tutun tunkkaista keskustelua siitä, miksi uhri kertoi asiasta vasta nyt, onko kysymyksessä poliittinen ajojahti ja niin edelleen.

Tuoreessa Washington Postin pääkirjoituksessa Ford saa tukea nimekkäältä taholta. Ronald Reaganin tytär Patti Davis nimittäin kertoo omista vastaavista kokemuksistaan, siis miten hänet raiskattiin 1970-luvulla ja miksi tapaus oli niin vastenmielinen, ettei siitä ole halunnut puhua kuin vasta vuosikymmeniä myöhemmin. Washington Postia siteeraa muun muassa Rolling Stone.

Davisin mukaan ”merkittävä musiikkialan johtaja” pakotti hänet yhdyntään noin 40 vuotta sitten. Hyökkäys tapahtui, kun Davis tarjosi sävellyksiään artistien esitettäväksi.

”Hän käveli huoneen poikki luokseni. Lattialla oli tummanvihreä matto, mutta hänen askeleensa kuulostivat painavilta. Sitten hän painautui minua vasten, tuli päälleni – kaikki tapahtui nopeasti – ja hän laittoi kätensä mekkoni alle ja painoi suunsa suutani vasten. Jähmetyin paikalleni”, Davis kirjoittaa.

”Makasin siinä, kun hän työntyi sisääni. Nahkasohva tarttui ihooni ja piti ääntä allani. Hänen hengityksensä haisi kahvilta ja vanhalta leivältä. Hän ei käyttänyt kondomia. Muistan, miten jälkeen päin ajoin kotiin ja katuvalot välkehtivät yössä. Tunsin olevani yksin ja häpeissäni ja inhosin itseäni. Miksi en lähtenyt sieltä? Miksi en työntänyt häntä pois? Miksi vain jähmetyin?”

Vastenmielistä kertomaa, ja saattaapa hyvin olla, että vastaavanlaisia tarinoita on luvassa lisää. Musiikkialalla ei ole käyty vielä samanlaista #metoo-perkausta kuin elokuvapiireissä.

Lisää luettavaa