Ruotsalainen huipputuottaja ja -DJ Avicii, 28, on kuollut

20.4.2018 20:50

Ruotsalainen DJ- ja tuottajatähti Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, on kuollut tänään iltapäivällä Omanissa. Asiasta uutisoi muun muassa Variety. Hän oli menehtyessään 28-vuotias.

”Joudumme suureksi suruksemme kertomaan, että Aviciina tunnettu Tim Bergling on menehtynyt”, Variety siteeraa tähden tiedottajan Ebba Lindqvistin julkaisemaa lausuntoa. ”Hänet löydettiin kuolleena Muscatista Omanista perjantai-iltapäivänä huhtikuun 20. päivä paikallista aikaa. Hänen perheensä on järkyttynyt ja pyydämme kaikkia kunnioittamaan heidän yksityisyyttään tänä vaikeana aikana. Emme julkaise aiheesta tämän enempää lausuntoja.”

Tukholmassa syntynyt Bergling teki kansainvälisen läpimurtonsa vuonna 2011 Grammy-ehdokkuudenkin pokanneella Levels-hitillä ja lukeutui sittemmin säännöllisesti Forbesin ”parhaiten palkatuimmat tiskijukat” -listauksen viiden kärkeen. Hän ehti julkaista uransa aikana kaksi studioalbumia (True, 2013 ja Stories, 2015) sekä neljä ep:tä (Muja EP, The Days / Nights EP, Pure Grinding / For a Better Day ja Avīci (01)).

Vuonna 2016 live-esiintymiset lopettanut Bergling kärsi viime vuodet erinäisistä terveysvaivoista. Hän sairasti muun muassa liiallisen alkoholinkulutuksen aiheuttaman haimatulehduksen ja sen lisäksi häneltä poistettiin sappirakko ja umpilisäke vuonna 2014. Miehen varsinaisesta kuolinsyystä ei ole tällä hetkellä kuitenkaan tarkempaa tietoa.

Lisää luettavaa