Sadoilla levyillä soittanut basisti Mo Foster on kuollut – Soitti Phil Collinsin, Jeff Beckin, Ringo Starrin, Gary Mooren, Eric Claptonin ja monien muiden kanssa

Foster hallitsi basson lisäksi muitakin soittimia ja toimi myös tuottajana.
5.7.2023 07:34

Arvostettu englantilainen multi-instrumentalisti, sessiomuusikko, sooloartisti ja levytuottaja Michael Ralph ”Mo” Foster nukkui pois 3. heinäkuuta. Syöpää sairastanut Foster oli kuollessaan 78-vuotias.

Useita instrumentteja hallnnut Mo Foster tunnettiin erityisesti ansioituneena sessiobasistina, joka soitti neljä vuosikymmentä kestäneellä urallaan yli neljälläsadalla äänitteellä kuten Phil Collinsin Hello, I Must Be Going, Jeff Beckin There And Back, Ringo Starrin Old Wave, Meat Loafin Bad Attitude ja Olivia Netwon-Johnin Let Me Be There. Hän teki yhteistyötä studiossa ja/tai keikoilla myös muun muassa Gary Mooren, Eric Claptonin, Stingin, Van Morrisonin, Cherin, Abban Fridan, Peter Greenin, Cliff Richardin ja Eros Ramazzottin sekä Lontoon sinfoniaorkesterin ja Britannian kansallisorkesterin kanssa.

Foster oli soittamassa musiikkia myös monissa tv- ja elokuvaproduktioissa, joihin lukeutuivat muun muassa Vaaleanpunaisen pantterin kosto, James Bond -elokuvat Erittäin salainen ja Octopussy sekä tv-sarjat Minder ja Bergerac. Lisäksi Foster julkaisi sooloalbumeja sekä musiikkiaiheisia kirjoja.

Lisää luettavaa