Sideways julkisti ensimmäiset kiinnityksensä – festivaali pudottaa lihan tyystin pois ruokatarjonnastaan

Caribou.
Richard Isaac / Lnp / Shutterstock / AOP

Festariuutisia olisi taas tarjolla! Niitähän on kuulunut tässä viime viikkoina ilahduttavan paljon, kun kaikenlaiset festivaalit Weekendistä Tuskaan ja Ruisrockiin ovat raottaneet ensi kesän tarjontaansa. Nyt vuorossa on Sideways, joka avaa pelin 27 nimen paketilla.

Helsingin Nordikselle saapuvat 16.–18.6.2022 ulkomailta Caribou, Mogwai, The Avalanches, Mac DeMarco, Big Thief, Molchat Doma, Oneohtrix Point Never, Passenger, Yves Tumor & Its Band, Dry Cleaning ja Ryley Walker. Kotimaisista artisteista paikalla nähdään ainakin Vesala, Vesta, Ruusut, Yeboyah, Arppa, F, Jesse Markin, Kissa, Malla, Pambikallio, Rosa Coste ja Yona. Circle ja Richard Dawson esiintyvät ilahduttavasti yhteiskeikalla, ja ensi kertaa yleisön eteen ilmaantuvan Haunted Plasman jäsenistössä operoivat muun muassa Juho Vanhanen (Oranssi Pazuzu), Timo Kaukolampi (K-X-P, Op:l Bastards) ja Tomi Leppänen (Circle, Aavikko).

Huomionarvoista on sekin, että Sideways ilmoittaa jättävänsä liharuoan tyysin pois ruokavalikoimastaan. Sekä yleisölle, henkilökunnalle että esiintyjille tarjotaan pelkästään kasvisruokaa.

”Kasvisruokaan siirtyminen tuntui Sidewaysille itsestäänselvältä vaihtoehdolta. Suuri osa festivaalilla myydyistä ruoka-annoksista on jo tähänkin asti ollut kasvis- tai vegaaniruokaa, ja ympäristövastuullisuus on sekä Sidewaysille että tapahtuman kävijöille tärkeä arvo. Kuten aiemminkin, festivaalimme ruokatarjonta tulee olemaan kiinnostavaa, tasokasta ja monipuolista, ja tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä tapahtumaan saapuvien ruokatoimijoiden kanssa jo suunnitteluvaiheessa,” Sidewaysia järjestävän Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo tiedotteessa.

Rajattu erä erikoishintaisia kolmen päivän lippuja tulee myyntiin torstaina 9. joulukuuta Sidewaysin kotisivuilla. Ensimmäinen erä myydään hintaan 135 euroa, sen loputtua hinta nousee 145 euroon.