Sielustaan räppäävä Stepa pyysi The Blackbirdsin neidot tuomaan singleensä lisää soulia

Stepa julkaisi videon uusimpaan singleensä Niin paljon tehtävää. Kappaleella ja videolla vierailee The Blackbirds -lauluyhtye, jonka mukaan saaminen osoittautui räppärille vaativaksi operaatioksi – näin Stepa ainakin kertoo saatekirjeessään.

– Ei ollut maailman helpoin juttu suostutella tyttöjä ja löytää yhteistä aikataulua, mutta varmasti ne ovat ihan iloisia, että lähtivät, Stepa kirjoittaa.

Uuden albumin Henget-nimi viittaa henkiseen hyvinvointiin. Olen saanut kokea mukavia festarikeikkoja, ja olen saanut käydä vähän kouluja itseni vuoksi.
– Stepa

– Pyysin joskus muutama vuosi sitten tytöt esittämään pari biisiä keikalle, ja ne hullut suostuivat. Viime kesänä kuuntelin myös aika paljon Macy Graytä ja Angie Stonea. Niistä sain kipinän, että pitäisikö sitä haastaa itseään vähän yhdistämään soulia ja räppiä yhteen. Se oli aika selvää, että just The Blackbirds on porukka, jonka halusin suorittamaan tätä tehtävää, sillä hekin asuvat samoilla kulmilla kuin minä.

Niin paljon tehtävää on toinen single myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta Henget-albumilta. Artistin mukaan albumi poikkeaa aiemmasta materiaalista niin teemaltaan kuin tekotavoiltaan.

– Kai se lopulta minun sielustani kertoo. Siihen se teema tiivistyy, Stepa kirjoittaa.

– Jossain vaiheessa minulla oli hirveä tarve kehittyä ja saavuttaa kaikenlaista. Jos taas mielii saada kokea kaikkea valtavasti, niin saattaa suuttua tyhjänpäiväisistä asioista ja pettyä vain itseensä. Henget-nimi viittaa henkiseen hyvinvointiin. Olen saanut kokea mukavia festarikeikkoja, ja olen saanut käydä vähän kouluja itseni vuoksi. Minulla on myös kämppä täynnä paskaa, jota en edes tarvitse. Siitä se kertoo.

Uudesta videosta Stepa kirjoittaa, että se haluttiin tehdä rennossa ilmapiirissä ja hauskanpitomielessä. Videosta haluttiin ”normaali” ja ”elämänmakuinen”, ikään kuin pieni pala elämää.

– Eikä elämä ole aina niin siistiä ja mahtavaa. Arki on aika pienistä jutuista nauttimista. Me kutsuttiin vähän porukkaa ja haluttiin hetki nauttia siitä, että oltiin tultu paikalle. Hyvä pätkä siitä tulikin, Allulle (ohjaaja Aleksi Kauhanen – toim. huom.) terveisiä.