Sting paljasti tulevan albumin nimen – ”Rokkaavinta, mitä olen vähään aikaan tehnyt”

20.7.2016 11:10

Sting paljasti Rolling Stone -lehdelle tulevan albuminsa kulkevan nimellä 57th & 9th. Brittimuusikko myös kuvailee levyn olevan ”rokkaavinta, mitä olen vähään aikaan tehnyt”.

– Luuttua ei levyllä kuulla, Sting kertoo hymyillen.

– Albumi on yhteenveto kaikesta, mitä olen tehnyt, mutta siinä on tiettyä energisyyttä, joka ajaa hommaa eteenpäin.

Sting kertoo, ettei ollut säveltänyt mitään ennen studioon menemistä, vaan levy on rakennettu ja tehty paikan päällä taustabändin kanssa, luomusti ja spontaanisti.

– Levy on hyvin impulsiivinen ja biisit on vedetty pitkälti sisään yhdellä otolla. Mielestäni tämä on rokkaavinta sitten Synchronicityn (The Policen viimeinen studioalbumi vuodelta 1983), toteaa Stingin manageri Martin Kierszenbaum.

Sting käsittelee levyllä hyvinkin ajankohtaisia aiheita, kuten maahanmuuttoa. Myös musiikin suurmiesten kuolemat, joita vuoden aikana on nähty erityisen paljon, ovat vaikuttaneet ja mietityttäneet laulajaa. Esimerkiksi balladi 50,000 on tehty viikko Princen kuoleman jälkeen.

– Kuolevaisuus tosiaan nostaa päätään, kun tulee tiettyyn ikään, sanoo 64-vuotias Sting.

– Prince, Bowie, Glenn Frey ja Lemmy ovat meille tietyllä tavalla jumalia. Kun jumala kuolee, sitä havahtuu, ettei olekaan kuolematon. Jopa minä rokkitähtenä joudun kohtaamaan oman kuolevaisuuteni ja sen tosiasian, ettei uholla ja ylimielisyydellä ole lopulta mitään merkitystä.

Julkaisupäivää tai -ajankohtaa levylle ei vielä ole tiedossa.

Sting on myös viime aikoina kiertänyt Pohjois-Amerikkaa yhdessä Peter Gabrielin kanssa. Pääesiintyjäpaikan jakavien brittimuusikkojen Rock Paper Scissors -kiertue päättyy kuluvan viikon sunnuntaina Edmontonissa.

Lisää luettavaa