Suomalainen Shiraz Lane tarttui kitarariffittelystään tunnettuun Derek and the Dominos -klassikkoon – kuuntele lopputulos

18.11.2022 21:39

Vantaalta ponnistavalla hard rock -yhtye Shiraz Lanella on pitänyt tämä vuosi melkoista haipakkaa. Orkesteri on paitsi kiertänyt Eurooppaa ruotsalaisen Crashdïetin kanssa, lämmitellyt Kissiä Helsingin Jäähallissa, esiintynyt ensi kertaa Suomessa järjestetyssä Knotfestissä että julkaissut kaiken kukkuraksi uuden Forgotten Shades of Life -albumin kaikkine promootiovelvollisuuksineen.

Yhtye on nyt julkaissut oman versionsa Derek and the Dominosin Layla-klassikosta, jonka avaus/kertsiriffi on monille kitaristeille lähes yhtä tuttua opiskelumateriaalia kuin Iron Man tai Smoke on the Water.

”Näin marraskuun kynnyksellä päätimme riemastuttaa pikkujoulukansaa cover-versioinnilla Derek & The Dominosin klassikkokappaleesta Layla. Fiilisteltyämme biisiä halusimme paitsi saattaa sen nykynuorison tietoisuuteen, mutta myös lisätä siihen räväkkyyttä, energiaa ja vaaran tuntua. Loppuvuoden armottomin rokkiralli oli täten syntynyt kuin Jeesus-lapsi jouluna taistelemaan kaamoksen aiheuttamaa angstia vastaan!” yhtye kommentoi.

Orkesteri paketoi vuoden 31. 12. Helsingin On the Rocksissa ja suuntaa ensi vuoden keväällä muun muassa Karibiaan Monsters of Rock -risteilylle (29.4.–4.5.2023) ja Isoon-Britanniaan Call of the Wild -festivaaleille (26.–28.5.2023).

Alla yhtyeen Layla-versiointi.

Lisää luettavaa