”Tätä hommaa tehdään täysillä tai ei ollenkaan” – Amoral lopettaa, jäähyväiskeikka Tavastialla tammikuussa

Kuva: Valtteri Hirvonen

Ensi vuonna 20 vuoden ikään tuleva laulu- ja soitinyhtye Amoral on päättänyt paketoida pitkän ja vivahteikkaan uransa. Syksyllä bändi kiertää klubeja keikoilla, jotka on räätälöity vanhemman tuotannon ystäville. Tammikuussa on vuorossa viimeinen keikka Helsingin Tavastia-klubilla.

”Päätös ei ole helppo, sillä Amoral on ollut kaikille niin iso osa elämää, Ben Varosen (kitara) ja Juhana Karlssonin (rummut) tapauksessa noin 19 vuotta. Mutta yhä vaikeammaksi käyvä aikataulujen sovittaminen sekä joidenkin hiipunut kiinnostus kiertämiseen on pakottanut yhtyeen toimimaan puoliteholla”, yhtye avaa lopettamispäätöksen taustoja lehdistötiedotteessa.

”Amoral ei toimi niin. Tätä hommaa tehdään joko täysillä tai ei ollenkaan. Ja rehellisesti puhuen, ajatus jonkin täysin uuden aloittamisesta kaikkien vuosien jälkeen on alkanut kiinnostaa yhä enemmän. Joten viime joulukuussa istuimme alas ja päätimme keikkailla vielä viimeiseksi jääneen In Sequence -albumin tiimoilta, sillä se on ansainnut kaiken huomion. Lisäksi näin saimme soittaa yhdessä vielä hetken pidempään.”

”Lopettamisesta on puhuttu ja päätetty yhteistuumin eikä asiaan liity sen suurempaa draamaa tai ’musiikillisia erimielisyyksiä’. Erilaiset ihmiset vain haluavat erilaisia asioita tässä vaiheessa elämäänsä, ei sen kummempaa.”

Syksyn ”old school”-kiertue käynnistyy 1. syyskuuta Helsingin On The Rocksissa. Lavalla nähdään viisihenkinen kokoonpano, jonka keulilla murahtelee viime vuonna riveihin palannut Niko Halliojärvi. Keikoilla tullaan soittamaan ainoastaan kolmen ensimmäisen albumin kappaleita.

Amoralin taru päättyy 5. tammikuuta spektaakkelimaiseen jäähyväiskeikkaan Tavastialla. Settilista tulee kattamaan yhtyeen koko diskografian ja lavalla tullaan näkemään kaikki entiset ja nykyiset jäsenet. Liput tapahtumaan ovat nyt myynnissä Tiketissä.