The Blanko- ja Aida -muusikoiden uudet kujeet: esittelyssä yhtye nimeltä Minäminä

12.4.2024 07:00

The Blanko -yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Jakke Saarinen ja Aida-nimellä soolouraa tehnyt Anna Halmetoja ovat perustaneen uuden bändin. Minäminä-yhtyeen musiikissa pääroolissa ovat suomenkieliset sanoitukset ja brittirock-henkinen poljento. Orkesterin ensimmäinen single Cafe Regatta julkaistiin tänään, tarkasta biisi alempaa.

Minäminä sai tiedotteen mukaan alkunsa, kun yhteisistä muusikkopiireistä tutuksi tulleet Anna ja Jakke huomasivat ajattelevansa samansuuntaisesti musiikkiasioista. Anna halusi soolouran sijaan alkaa tehdä rajumpaa ja bändivetoisempaa musiikkia, ja myös The Blankosta vuonna 2022 poistunut Saarinen haisteli uusia tuulia. Minäminä esittelee Saarisen ensimmäistä kertaa biisinkirjoittajana.

”Jonkun keskustelun yhteydessä tuli puheeksi, että haluaisin tehdä bändivetoisesti orgaanisempaa musiikkia. Ensin Jakke mietti mulle aisaparia, mutta aika pian huomattiin, että meidän pitää tehdä tämä yhdessä. Sitten biisejä alkoi syntyä nopeasti – ja paljon. Olimme molemmat flow-tilassa ja sendailtiin idiksiä vaikka keskellä yötä. Oli heti hyvä tekemisen meininki”, Anna kertoo tiedotteessa.

”Minäminä lähti siitä, että Annan kanssa ystävystyttiin pari vuotta sitten yhteisten töiden kautta. Pian huomasimme diggaavamme paljon samanlaisesta musasta. Asennetta ja tunnetta pitää olla. Oli musiikki sitten hidasta, nopeaa, räyhäävää tai rauhallista, niin kädenlämpöistä ei mielellään”, Saarinen jatkaa.

”Innostuin Annan räväkästä persoonasta ja hänen elämänmakuisista teksteistään, jotka käsittelevät todentuntuisesti melko raffejakin asioita. Oli hyvin helppoa lähteä tähän mukaan, koska biisit vetosivat ja olin vakuuttunut Jaken musiikillisesta ulosannista jo vuosien ajalta”, sanoo puolestaan tuottajana toiminut Erno Laitinen.

Minäminän ensimmäinen ep julkaistaan 24. toukokuuta. Minäminän Facebook-kanava löytyy täältä ja Instagram-sivu täältä.

Lisää luettavaa