The Muffs -yhtyeen Kim Shattuck, 56, on kuollut – Menehtyi aivan uuden levyn julkaisun kynnyksellä

Kim Shattuck Pixiesin basistina vuonna 2013.

R.I.P. Kimberly Dianne Shattuck 17.7.1963 - 2.10.2019

Amerikkalaisen pop punk -yhtye The Muffsin perustajajäsen, laulaja-kitaristi Kim Shattuck on kuollut. Kaksi vuotta ALS-tautia sairastanut Shattuck nukkui pois keskiviikkona 2. lokakuuta. Suru-uutisesta kertoi Shattuckin puoliso yksityisen Instagram-tilinsä kautta ja asian ovat vahvistaneet myös Muffsin jäljelle jääneet jäsenet Ronnie Barnett ja Roy McDonald.

Shattuck oli 80-luvulla mukana The Pandoras -yhtyeessä, josta erosi vuonna 1990. Vuonna 1991 Shattuck perusti Muffsin, joka tuli tunnetuksi muun muassa kappaleistaan Guilty, New Love, I Need You, Sad Tomorrow, Lucky Guy sekä Clueless-elokuvan (1995) soundtrackille tehdystä Kids In America -coverista. Yhtye julkaisi neljä albumia vuosina 1993-1999, jonka jälkeen se jäi tauolle. Hiljaiselon katkaisi vuonna 2004 julkaistu Really Really Happy -albumi, jonka jälkeen bändi vetäytyi jälleen pitkälle tauolle.

Vuonna 2013 Shattuck korvasi Kim Dealin Pixies-yhtyeessä näiden Euroopan-kiertueella. Kiertueen jälkeen bändi pestasi kuitenkin Paz Lenchantin Shattuckin tilalle. Tämän jälkeen Muffs aktivoitui uudelleen ja julkaisi 2014 Whoop Dee Doo -albumin. Shattuck pysyi viimeisinä vuosinaan hyvin aktiivisena ALS-taudista huolimatta, sillä kesällä ilmestyi laulajan uuden Coolies-yhtyeen esikois-ep ja viimeiseksi jäävä Muffs-albumi No Holiday julkaistaan puolestaan 18. lokakuuta.

”Suruksemme joudumme kertomaan teille, että bänditoverimme ja rakas ystävämme Kim Shattuck on menehtynyt. Kim oli paitsi nerokas lauluntekijä, rokkaava kitaristi ja upea laulaja/kirkuja, myös todellinen luonnonvoima. ALS-tautia vastaan taistellessaankin hän tuotti viimeisen levymme ja valvoi jokaista osa-aluetta äänityksistä kansitaiteeseen saakka. Hän oli paras ystävämme ja oli kunnia soittaa hänen kappaleitaan. Hyvästi, Kimba. Rakastamme sinua enemmän kuin sanat riittävät kertomaan”, Barnett ja McDonald kirjoittavat Muffsin Facebook-sivuilla.

Shattuckia on muistettu sosiaalisessa mediassa muun muassa Green Dayn Billie Joe Armstrongin, Veruca Salt -yhtyeen sekä muusikko/koomikko Brendon Smallin toimesta.

”Biisintekijänä hän oli yksi suosikeistani. Kun teimme Dookieta (Green Dayn albumi vuodelta 1994) kuuntelimme jatkuvasti Muffsin ensimmäistä levyä. Se rock ’n’ roll huuto kaikuu nyt taivaassa”, Armstrong kirjoittaa Instagramissa.

We are very sorry to announce the passing of our bandmate and dear friend Kim Shattuck. Besides being a brilliant…

Julkaissut The Muffs Keskiviikkona 2. lokakuuta 2019