The Posiesin Ken Stringfellow useiden hyväksikäyttösyytösten kohteena – Yhtye ei jatka toimintaansa, sanoo Jon Auer

Ken Stringfellow.
Courtesy Everett Collection /All Over Press

Jon Auer vahvisti hyväksikäytöistä raportoineelle KUOW-medialle eronneensa bändistä tapauksista kuultuaan.

Useat naiset ovat esittäneet hyväksikäyttösyytöksiä The Posies -keulahahmo Ken Stringfellow’ta kohtaan. Tapauksia tutkinut seattlelainen KUOW-media julkaisi maanantaina pitkän reportaasin, jota varten haastateltiin toistakymmentä henkilöä ja jossa kerrotaan Stringfellow’n ahdistelleen naisia ja pakottaneen näitä seksiin.

Eräs nainen muun muassa kuvailee Stringfellow’n purreen häntä ja heränneensä seuraavana aamuna siihen, että Stringfellow yhtyy häneen. Stringfellow’n entinen tyttöystävä puolestaan sanoo tulleensa raskaaksi parin suhteen aikana ja laulajan painostaneen tätä tekemään abortin. Naisen mukaan Stringfellow’sta tuli suhteen edetessä aina vain ”dramaattisempi, hyväksikäyttävämpi ja tuhoisampi”.

Stringfellow kiistää syytökset KUOW-medialle lähettämässään sähköpostissa.

”En koskaan halua vahingoittaa ketään, kenen kanssa olen suhteessa, oli kyse sitten seksuaalisesta tai muunlaisesta suhteesta. Yhteisymmärrys on jokaisen seksuaalisen suhteeni perusta eikä väkivalta ole koskaan kuulunut niihin suhteisiin. En yksinkertaisesti ole sellainen ihminen, vaan kunnioitan naisia”, Stringfellow vastaa.

Stringfellow’n kanssa The Posiesia vuonna 1986 perustamassa ollut Jon Auer kertoo KUOW:lle lähettämässään sähköpostissa hajottaneensa bändin syytöksistä kuultuaan ja keskusteltuaan pitkään erään syytöksiä esittäneen naisen kanssa. Auer vahvistaa KUOW-medialle lähettämässään sähköpostissa, että bändin työn alla ollut lähes valmis uusi pitkäsoitto on myös hyllytetty.

”Jätin Posiesin nopeasti sen jälkeen, kun kuulin Kristineltä, mitä hänelle oli tapahtunut. Se mitä hän kuvaili, oli todella kammottavaa ja teki heti selväksi, mitä minun täytyy tehdä. Soitin Kenille elokuun alussa ja nostin asian pöydälle. Peruin sovitut keikat ja sanoin hänelle suoraan, etten aio enää työskennellä hänen kanssaan”, Auer kertoo KUOW:lle.

Myös vuodesta 2015 bändin rumpalina toiminut Frankie Siragusa erosi yhtyeestä elokuun alussa. Siragusa kertoi asiasta Facebookissa syyskuussa. Siragusa vahvistaa KUOW:lle, ettei aio olla enää missään tekemisissä Stringfellow’n kanssa.

”Minulla oli ennen runsaasti keikkajulisteita kehystettynä seinillä ja paljon Posiesin kiertueelta mukaan tarttunutta kamaa esillä ympäri taloani. Otin ne kaikki pois”, Siragusa kommentoi.