Tiesitkö? Dave Grohlin rooli Bill & Ted 3 -elokuvassa oli alunperin tarkoitettu kitaralegendalle – ”Hän teki jo siinä vaiheessa kuolemaa”

10.7.2023 21:24

Bill & Ted -elokuvasarjan kolmanteen osaan kaavailtiin roolia edesmenneelle kitaravirtuoosi Eddie Van Halenille. Bill & Ted Face the Musicin lisäksi kitaristilegendaa olisi Billiä esittävän Alex Winterin mukaan kaipailtu myös sitä edeltäneisiin osiin.

Van Halen kieltäytyi aiemmista tarjouksista, mutta olisi ollut kiinnostunut osallistumaan trilogian päätösosan kuvauksiin. Valitettavasti muusikon terveys ei kuitenkaan antanut siihen mahdollisuutta. Lopulta roolissa nähtiin Foo Fighters -keulakuva Dave Grohl.

”Kysyimme Eddietä jokaiseen leffaan ja hän kieltäytyi niistä kaikista”, Winter sanoo Paltrocastin haastattelussa. ”Kun pääsimme Bill & Ted 3:een — ja tämä on vähän katkeransuloinen anekdootti — siinä oli kokonainen jakso Dave Grohlin kanssa. Sen oli tarkoitus tapahtua Van Halenin kämpillä.”

”Menimme ja kysyimme Eddieltä tyyliin, ’voisitko millään olla mukana kolmannessa leffassa?’ ’Tiedättekö mitä kaverit, tämän olisin voinut tehdä’, hän vastasi. Mutta hän teki jo siinä vaiheessa kuolemaa. Hän oli jo melko sairas. Hän ei kertonut että oli kuoleman kielissä, mutta sanoi ettei voinut hyvin eikä voinut osallistua. ’Mutta arvostan kyllä näitä elokuvia. Me kaikki rakastamme niitä. Jos en olisi sairas, tulisin ehdottomasti New Orleansiin kuvaamaan kanssanne’, hän sanoi.”

Winter lisää, että Van Halenin kieltäytymisistä muodostui kestovitsi Bill & Ted -elokuvien työryhmän sisällä, sillä ”joka ikisen leffan kohdalla koputtelimme Eddien oveen ja hän vain tokaisi ’ei’, ja paiskasi oven kiinni, joten ei se ainakaan yrittämisestä jäänyt kiinni.”

Lisää luettavaa