Tom Morello kertoo olevansa hyvää pataa varsin yllättävän hahmon kanssa – ”Pystymme puhumaan asioista ystävinä”

Morellon ja Ted Nugentin poliittiset näkemykset eroavat kuin yö ja päivä, mutta se ei ole este kitaristien ystävyydelle.

Tom Morello.

Kitaristi Tom Morello on ollut koko ikänsä poliittisesti aktiivinen ja ottanut kantaa yhteiskunnan epäkohtiin muun muassa Rage Against The Machinen ja parhaillaan Prophets Of Ragen riveissä. Näkemyksiltään ja mielipiteiltään vasemmalle kallellaan oleva Morello on muun muassa yksi äänekkäimmistä Donald Trumpia vastustavista ja kritisoivista muusikoista.

Siksi onkin hyvin yllättävää, että tämä paljastaa olevansa erittäin hyvää pataa värikkäistä kommenteistaan tunnetun veteraanikitaristi Ted Nugentin kanssa, joka on poliittisesti kuin Morellon täysi vastakohta: patrioottinen Trumpin kannattaja, NRA:n johtokunnan jäsen ja presidentti Obaman kritisoija.

– Ted Nugent on hyvä ystäväni. Meillä on hyvin samanlainen näkemys sananvapaudesta. Hänen libertalistipuolensa ja minun anarkistipuoleni limittyvät todella paljon, Morello toteaa The Guardian -lehden haastattelussa.

Vaikka kitaristit seisovatkin muun muassa viime viikonloppuna jälleen pinnalle nousseessa Take A Knee -keskustelussa eri puolilla, pystyvät he Morellon mukaan puhumaan asioista sivistyneesti.

– Joskus jos hän sanoo jotain törkeää joka ruokkii hänen rasistista seuraajakuntaansa, lähetän hänelle viestin, että ’Jäbä, mitä sinä teet?’ Pystymme puhumaan asioista ystävinä emmekä barrikadin eri puolilla seisovina ihmisinä.