Lukuisat muusikot yhtyivät NFL-pelaajien protestiaaltoon – Muun muassa Eddie Vedder, Roger Waters ja Stevie Wonder osoittivat tukea polvillaan

Donald trumpin lausunnot aiheuttivat viikonloppuna paljon vastareaktioita.

Prophets Of Rage osoittaa tukensa Take A Knee -liikkeelle.

Take A Knee on jenkkifutispelaaja Colin Kaepernickin elokuussa 2016 tekemästä protestieleestä lumipalloefektinä syntynyt liike, jossa pelaajat polvistuvat tai nostavat nyrkkinsä ilmaan kansallishymnin soidessa. Kaepernick halusi näin protestoida rasismia ja vähemmistöjen kohtaamaa poliisiväkivaltaa vastaan. Viime viikolla Take A Knee -protestiliike nousi jälleen pinnalle presidentti Donald Trumpin todettua perjantaina, miten kaikki ”lippua häpäisevät paskiaiset” tulisi erottaa joukkueista. Trumpin mukaan protestilla ei ole myös mitään tekemistä rodun tai rasismin kanssa.

Trumpin lausunnot synnyttivätkin viikonlopun aikana useita vastareaktioita niin urheilijoissa kuin myös näyttelijöiden ja muusikoiden parissa. Muun muassa Eddie Vedder, Stevie Wonder, Prophets Of Rage, Roger Waters ja Pharrell Williams osoittivat tukensa protestiliikkeelle polvistumalla omissa konserteissaan. Pearl Jam julkaisi viikonloppuna lisäksi kuvan kitaristi Mike McCreadysta, joka soitti viikko sitten kansallishymnin Seattle Seahawksin pelissä ja osoitti samalla tukensa joukkueessa pelaavalle Michael Bennettille, joka on ottanut osaa protestiliikkeeseen tällä kaudella.

Eivätkä muusikot ole tosiaan ainoita, jotka ovat osoittaneet tukeaan liikkeelle: muun muassa X-Files -tähti Gillian Anderson julkaisi itsestään ja aisaparistaan David Duchovnysta kuvan, jossa nämä ovat polvistuneet sarjan kuvaustauolla.

Löytyypä joukosta myös niitä, jotka ovat Trumpin kanssa samoilla linjoilla ja pitävät Take A Knee -protestia maan, lipun ja Jumalan häpäisynä. Eräs näistä on vähemmän yllättäen Ted Nugent, joka julkaisi Facebookissaan tekstin, jossa todetaan protestieleen häpäisevän kaikkia sotilaita, jotka ovat taistelleet maan puolesta aina sisällissodasta Vietnamiin ja Fallujan taisteluihin.