Uriah Heep -kosketinsoittaja ja hitintekijä Ken Hensley, 75, on kuollut

Muun muassa Lady In Black ja Easy Livin' olivat Hensleyn käsialaa.
5.11.2020 14:31

Brittiläinen multi-instrumentalisti Ken Hensley on kuollut yllättäen 75-vuotiaana. Suru-uutisen on vahvistanut tämän veli Trevor Hensley sosiaalisen median välityksellä. Asiasta uutisoi Classic Rock.

”Raskain sydämin kerron teille, että veljeni Ken Hensley nukkui rauhassa pois keskiviikkoiltana. Hänen kaunis vaimonsa Monica oli hänen rinnallaan ja lohdutti Keniä, kun tämä vietti viimeiset hetkensä kanssamme”, Trevor kirjoittaa.

Hensley tunnettiin erityisesti Uriah Heep -yhtyeen kosketinsoittajana, laulajana ja biisintekijänä. Hensley oli mukana yhtyeen kokoonpanossa vuodeta 1969 vuoteen 1980 saakka ja soitti kaikkiaan kolmellatoista bändin studioalbumilla aina debyyttilevy …Very ’Eavy …Very ’Umblesta (1970) vuoden 1980 Conquestiin saakka.  Hänen käsialaansa olivat muun muassa hitit Easy Livin’, Stealin’, Free Me sekä Look At Yourself ja Lady In Black, jotka Hensley myös lauloi.

Ennen Uriah Heepiä Hensley oli The Gods -yhtyeessä, jossa vaikutti myös kitaristi Mick Taylor. Uriah Heepin jälkeen Hensley soitti muun muassa Blackfootissa ja vieraili useilla levytyksillä kuten W.A.S.P.-yhtyeen Headless Childrenillä, Cinderellan Heartbreak Stationilla ja Ayreonin The Human Equationilla.

Lisää luettavaa