Vapise, Apocalyptica! Olet saanut haastajan, johon ei tule suhtautua kevyesti

Apocalyptica on hallinnut sellorock-kenttää mielin määrin jo 20 vuoden ajan, aina Plays Metallica by Four Cellos -esikoisestaan saakka. Aina välillä joku toinenkin on keksinyt hyödyntää selloa raskaammaan populaarimusiikin puolella, mutta toistaiseksi kukaan ei ole kyennyt esittämään erityisen varteenotettavaa haastetta. Eicca Toppinen ja kumppanit ovat saaneet sahata rauhassa.

Nyt asiaan tulee muutos. Sosiaaliseen mediaan ilmaantui kaikessa hiljaisuudessa video, jolla belgialainen Mr Marcaille esittelee kykyjään. Tämä yhden miehen orkesteri onkin melkoinen tehopakkaus, sillä Marcaille tykittää virtuoosimaisesti paitsi selloa myös rumpuja ja vielä laulaa päälle. Ja kun herran mainossloganina on vielä ”infamous beer smelly raw and heavy hardcore punk one-man band”, alkaa homma olla selvä: tätä performanssoa ei voi ohittaa olankohautuksella.

Huhupuheiden mukaan Mr Marcaille aikoo valloittaa kotimaansa jälkeen Ranskan ja Saksan. Siitä on enää lyhyt matka siihen, että Helsingissä Stockmannin kulmilla alkaa ryskyä. Varautukaa kaikkeen!