Voiko Linkin Park jatkaa ilman Chester Benningtonia? – ”Mielestäni meillä on vielä sanottavaa”, tuumaa basisti

10.4.2023 15:15

Linkin Parkin laulaja ja yksi perustajajäsenistä Chester Bennington kuoli oman käden kautta heinäkuussa 2017. Yhtye esiintyi syksyllä 2017 Benningtonille järjestetyssä muistokonsertissa, jonka jälkeen bändi on ollut telakalla debyyttilevy Hybrid Theoryn (2000) ja Meteoran (2003) 20-vuotisjuhlajulkaisujen promotoimista lukuun ottamatta. Tuoreessa Loudwire Nightsin haastattelussa yhtyeen basisti Dave Farrell sanoo, ettei yhtye ole kuitenkaan lopettanut tyystin toimintaansa vaan saattaa vielä aktivoitua, jos se vain tuntuu kaikista osapuolista oikealta ja hyvältä.

”Olemme yhä läheisiä ja pidämme tiiviisti yhteyttä. Minkäänlaista kitkaa ei ole, mikä on hienoa. Jokainen kulkee omaa polkuaan ja jokaisella on oma näkemyksensä bändistä. Omasta puolestani voin sanoa, että on asioita, joita haluaisin vielä tehdä bändinä. Mitään suunnitelmia ei ole, mitään prosesseja ei ole aloitettu tai kaavailtu missään muodossa, mutta mielestäni meillä on vielä sanottavaa ja luulen, että haluamme vielä tehdä jotain, mitä ikinä se sitten onkin”, Farrell tuumaa.

”Mitä Chesteriin tulee, häneen liittyvien asioiden täytyy ehdottomasti läpäistä sydämen testi. Onko se jotain, missä hän olisi halunnut olla osallisena ja innostunut? Jos se tuntuu vähänkään kyseenalaiselta, se on väärin. Henkilökohtaisesti suurin pelkoni on julkaista jotain, joka tuntuu minusta väärältä. Ja loppujen lopuksi se on ainoa asia, johon voin vaikuttaa. Chesteriin liittyvissä asioissa käydään läpi ihan samat prosessoinnit, mutta vielä miljoona kertaa syvemmin. Koska minun pitää rakastaa sitä itse, mutta lisäksi sen täytyy tehdä oikeutta ja kunniaa Chesterin muistolle.”

Lisää luettavaa