Woodstock 50:n tilanne alkaa näyttää synkältä: aikaa tapahtuman alkuun on vain vajaa kuukausi, mutta pitopaikka uupuu edelleen

Ensimmäisen Woodstock-festivaalin 50-vuotisjuhlien kunniaksi järjestettäväksi aiotun Woodstock 50:n toteutuminen on tällä haavaa enemmän kuin epävarmaa. Tapahtuma on menettänyt aiemmin niin päärahoittajansa kuin kumppanuutensa tapahtumapaikaksi aiotun Watkins Glen -moottoriurheiluradankin kanssa, mutta sinnikkäät organisaattorit ovat vaikeuksista huolimatta jaksaneet yrittää saada kekkerit aktualisoitumaan. New Yorkissa sijaitseva Vernon Downs -ravirata hylkäsi paikkahakemuksen jo aiemmin, mutta yritys ei suinkaan jäänyt vain yhteen kertaan. Nyt järjestyksessään jo neljäs hakemus on kuitenkin hylätty.

Vernonin kaupungin järjestyssäännöistä vastaavan Reay Walkerin hylkäyskirje tarjoaa kurkistuksen järjestelyiden yksityiskohtiin. Siitä selviää muun muassa se, että suunnitelmat tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi ovat pahasti puutteelliset. Niissä ei esimerkiksi eritellä sen kummemmin, kuinka liputtomat ihmiset aiotaan pitää tapahtuma-alueen ulkopuolella ja missä paikalle saapuvaksi arvioidut 65 000 katsojaa tulisivat viettämään yönsä. ”Hakemuksessa ilmoitetaan epäsuorasti, että Vernon Downsista iltayhdeltätoista poistumaan pakotetut joutuvat nukkumaan joko autoissaan, pihanurmilla tai jalkakäytävillä.”

Lisäksi järjestäjät liittivät toimittamiinsa yhteystietoihin jo hankkeesta vetäytyneen Virgin Produced -tuotantoyhtiön työntekijöitä. Järjestäjätaho pyysi myös pitämään turvallisuussuunnitelman yksityiskohdat salassa, mutta se ei oikein Reayn pirtaan istunut. ”Tämä vastuuvapauslauseke tekee suunnitelmasta arvottoman”, mies kirjoittaa vastauksessaan.

Woodstock 50 on edelleen aikataulutettu tapahtuvaksi elokuun 16.–19. päivä. Ennen ongelmien kasaantumista julkistetun artistikattauksen voit käydä tarkistamassa täältä.