Yksi kirja sulkeutuu musiikkikentällä: uutta Toto-albumia ei enää tule, sanoo Steve Lukather

28.6.2021 12:38

Toton edellinen albumi Old Is New julkaistiin vuonna 2018. Nyt yhtyeen keskushahmo Steve Lukather sanoo, että tämä Toton viidestoista albumi (tai neljästoista, mikäli Dyyni-elokuvan soundtrackiä ei oteta lukuun) oli myös bändin viimeinen levy. Lukather kertoo aiheesta MisplacedStraws-sivuston haastattelussa, ja aiheesta uutisoi myös muun muassa Ultimate Classic Rock.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Toto olisi kokonaan kuopattu tai Lukather jättäisi uuden tuotannon tekemisen tyystn. Toto-kiertueita nähdään jatkossakin, ja Lukather julkaisee edelleen soolotuotantoa.

”Uutta Toto-levyä ei enää tule”, Lukather sanoo.

”Joe [Williams] ja minä voimme edelleen tehdä levyjä, joilla kuullaan myös joitain muita tuttuja kavereita. Voimme myös lähteä keikalle Toto-nimen alla. Saamme yhtyeen yleisön, maksamme meidät oikeuteen haastaneille tyypeille ja jatkamme eteenpäin.”

Lukather viittaa joitain vuosia sitten virinneeseen oikeustaisteluun, jossa Toton edesmenneen rumpalin Jeff Porcaron leski Susan Porcaro-Goings väitti Lukatherin jättäneen maksamatta Porcaron perikunnalle kuuluneita rahoja. Jupakka katkoi myös Lukatherin ja Jeffin veljen Steve Porcaron välit. Steve Porcaro soitti Totossa koskettimia.

”Olen saanut Totossa paljon iskuja viimeisten 45 vuoden aikana. Kestän kuitenkin iskuja, ja olen saanut niitä paljon väärin perustein. Mutta se on ihan ok. Olen jättänyt nuo asiat taakseni. Annan sen kaiken mennä, rauhaa ja rakkautta vain kaikille”, Lukather sanoo.

Lisää luettavaa