Yle: Festivaaleja on ennätysmäärä, mutta työntekijöitä ei riitä – ”Uhkakuvat ovat valitettavasti realisoituneet”

Jan Trygg

Kahden koronavuoden jälkeen järjestetään ennätysmäärä tapahtumia, mutta samalla 20 000:n vakityöntekijän alalta on lähtenyt noin 6 500 tekijää.

Musiikkitapahtumien ja niiden järjestäjien etujärjestö LiveFIN ry:n mukaan tänä vuonna järjestetään ennätysmäärä festivaaleja, mutta samaan aikaan alalla kärsitään vakavasta työntekijäpulasta, uutisoi Yle.

LiveFINin mukaan tänä vuonna järjestetään noin 430 festivaalia, joista 350 järjestetään kesä-elokuun aikana. Tapahtumateollisuus ry:n vaikuttamisjohtaja Maria Sahlstedtin mukaan ruuhka johtuu siitä, että pandemia-aikana perutut tapahtumat, joihin myytyjä lippuja ei ole palautettu, järjestetään nyt ja samalla alan tekijät yrittävät pelastua talousvaikeuksilta lisäämällä tarjontaa: uusia festivaaleja järjestetään tänä vuonna noin 75.

Korona-aikana noin 20 000:n vakityöntekijän alalta on kuitenkin lähtenyt noin 6 500 tekijää ja tilapäisiä sesonkiapulaisiakin on arvioiden mukaan kadonnut kymmeniä tuhansia. Tällä hetkellä on erityinen pula erikoisosaajista muun muassa tekniikassa, järjestyksenvalvonnassa sekä ravintolahenkilökunnassa.

”Uhkakuvat ovat valitettavasti realisoituneet. Kun vuosikymmenet alalla olleita konkareita puuttuu, palveluiden sujuvuus kärsii”, Sahlstedt sanoo Ylelle.

Sahlstedtin mukaan Tapahtumateollisuus ry:llä on jo suunnitelmia ensi vuodella ja asiaan on reagoitu myös työ- ja elinkeinoministeriössä. Tavoitteena ja toiveena on, ettei tämän kesän tapahtumaruuka ja työntekijöiden puutos enää toistuisi.

Lue Ylen koko artikkeli täältä.