Demoefekti 14/2014

6.4.2014 17:10

Tinker

Tinkerin ajankohtaisen poliittinen History Repeats rakentuu simppelin ja tarttuvan riffin ympärille. Kuten esimerkiksi Gojira tai Lamb of God, Tinker osaa hyödyntää toistuvia yksinkertaisia elementtejä ja luoda niistä monipuolista ja mielenkiintoista musiikkia. Musiikkityyliltään Tinker on kuitenkin pikemmin alternative rockia. Soittaminen on tarkkaa ja taitavaa, ja tuontanto täysin ammattimaista. Kolmen minuutin paikkeilla kuultava instrumentaalisektio toimii hienosti. Viikon paras.

https://www.facebook.com/tinkerbandsocial

Cold Pickles

Plastic Fairytales lähtee hyvällä draivilla käyntiin. Soundit ovat hyvät, varsinkin rummuissa on voimaa. Intron jälkeen mennään kuitenkin vähän alamäkeä. Biisi poukkoilee liian moneen suuntaan, eikä mihinkään niistä määrätietoisesti. Se on myös liian pitkä. Paikoin Weezeriltä ja Queens Of The Stone Agelta kuulostavassa biisissä on kyllä hyviä ideoita, mutta myös liikaa huonoja ideoita. Turhia elementtejä kannattaisi karsia ja toimivia työstää pidemmälle. Potentiaalia ja osaamista bändissä on.

https://www.facebook.com/coldpickles

WHC

Old school rock’n’rollilla maustettua punkia Helsingistä. Riffeihin ei ole käytetty mielikuvitusta eikä aikaa. Laulusuoritustakaan ei ole jääty miettimään. Biisin kirjoittaminen on varmaan kestänyt noin yhtä kauan kuin sen soittaminen, jos kyseessä edes ylipäänsä on ollut kaksi erillistä tapahtumaa. Ainoa mikä tämän erottaa lukuisista vastaavista aloittelevista punk-bändeistä ovat välillä kuultavat Eagles Of Death Metal –tyyliset kiljahdukset, eivätkä ne mitenkään paranna asiaa. Biisi on tylsä ja soundit puuroiset.

https://www.facebook.com/whitecaseband


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa